Politika

Nova politička stranka u Srbiji: Ujedinili se "Da se struka pita" i Nova stranka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/07/2022

-

15:39

Nova politička stranka u Srbiji: Ujedinili se "Da se struka pita" i Nova stranka
Nova politička stranka u Srbiji: Ujedinili se "Da se struka pita" i Nova stranka - Copyright Nova Stranka/promo/NESA

veličina teksta

Aa Aa

Pokret "Da se struka pita" i Nova stranka danas su se ujedinili u novu političku stranku na Skupštini ujedinjenja održanoj u Beogradu.


Aktuelni lider pokreta "Da se struka pita" Vladimir Kovačević postao je predsednik nove političke stranke koja nosi naziv "Nova stranka/Da se struka pita".

Kovačević je rekao da će pitanja ekonomije, energetike, zdravstvene zaštite i poljoprivrede biti u fokusu nove stranke, kao i da je prvi zadatak da se pronađu najveći politički prijatelji koji će se priključiti savezu.

"Došlo je do objedinjavanja političkih aktivnosti između dosadašnje Nove stranke i pokreta koji sam ja osnovao nakon izlaska iz Narodne stranke. Pokret 'Da se struka pita' je evoluirao i danas nastupa u formatu političke stranke", rekao je Kovačević.

Dodao je da je na Skupštini ujedinjenja izabrano novo rukovodstvo, sastavljeno od ljudi koji se do sada nisu bavili politikom.

"Kao industrijalac odavno poznajem odgovornost u vođenju fabrika, isplaćivanju plata radnika i šta znači boriti se za svaki posao. To hoću da unesem u politiku. Zato pozivam sve ljude sa tragom u svojim profesijama pre politike da nam se priključe, da zajedno kreiramo budućnost u kojoj će Srbija biti poštovana, a njeni gradajni zadovoljni životom u njoj", poručio je Kovačević.

Naveo je da je nova stranka orijentisana ka centru, te da će zalagati za iste vrednosti koje su bile deo pokreta "Da se struka pita".

"U nekim aspektima ćemo birati desne orijentacije u nekima leve, centar je nešto što okuplja i ideja stranke koju predvodim je da okupimo i druge organizacije koje se neće osećati ugroženo mojim predvođenjem", kazao je Kovačević.

Komentari (0)

Srbija