Politika

Ponoš predstavio svoju političku organizaciju: Zalagaćemo se za ulazak Srbije u EU, saradnju opozicije, dijalog

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2022

-

14:38

Ponoš predstavio svoju političku organizaciju: Zalagaćemo se za ulazak Srbije u EU, saradnju opozicije, dijalog
Ponoš predstavio svoju političku organizaciju: Zalagaćemo se za ulazak Srbije u EU, saradnju opozicije, dijalog - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Zdravko Ponoš, koji je na izborima 3. aprila bio predsednički kandidat Ujedinjene opozicije Srbije, predstavio je danas planove njegove novoosnovane političke organizacije Srbija centar, među kojima je, kako je rekao, prvi sklanjanje SNS sa vlasti.

"Sklanjanje vlasti SNS nije završen posao, ali jeste prvi i neophodan korak za upostavljanje Srbije kao normalne države. Završen posao bi bio kada budemo konstatovali da je država u službi građana, od koje se ne zazire nego joj se obraća sa poverenjem", rekao je Ponoš na konferenciji za medije u Beogradu.

On je poručio da će se njegova organizacija zalagati za ulazak Srbije u EU, saradnju opozicije, dijalog, te će, kaže, Srbija centar okupiti ljude iz struke.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Ponoš je naveo pojedine, kako je istakao, ugledne ličnosti koje su izrazile spremnost da se angažuju u njegovom timu, poput infektologa Dragana Delića, istoričara Bojana Dimitrijevića, profesora Petra Bulata sa Medicinskog fakulteta...

Osvrnuo se i na rezultate izbora i poručio da mu je žao što koalicija koju je činio nije uspela da ostvari projektovane željene rezultate, iako su "mnogi uradili svoj posao na najbolji mogući način".

Na pitanje da li će se njegovom novom programu pridružiti Savo Manojlović iz Kreni promeni, Ponoš je odgovorio odrično i dodao:

"Tek smo počeli, ne znamo šta vreme nosi".

Komentari (0)

Srbija