Politika

Dačić najavio Kongres SPS-a u decembru, cilj - pripreme za sledeće lokalne i pokrajinske izbore

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2022

-

16:19

Dačić najavio Kongres SPS-a u decembru, cilj - pripreme za sledeće lokalne i pokrajinske izbore
Dačić najavio Kongres SPS-a u decembru, cilj - pripreme za sledeće lokalne i pokrajinske izbore - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je na svečanoj sednici Glavnog odbora, povodom 30 godina od osnivanja SPS-a, najavio da će u decembru biti održan redovan kongres te stranke.

Dačić je na svečanoj sednici povodom jubileja rekao da će cilj kongresa biti nastavak reformi i daljeg razvoja partije, odnosno pripreme za sledeće političke zadatke, što je, kako je naveo, pre svega održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora 2024. godine.

"Kao i svake godine, 17. jula obeležavamo godišnjicu formiranja naše partije, a kao što znate, na dašnji dan 1990. godine formalno je nastala Socijalistička partija Srbije. Ali, mi se zapravo spremamo da sledeće godine proslavimo 120 godina godina od formiranja stranke, jer je 2. avgusta 1903. godine nastala Srpska socijaldemokratska stranka", rekao je Dačić.

On je dodao da je današnja sednica svečana, dok će radna biti krajem avgusta, kada će morati da odredi tačan datum za održavanje kongresa.

Takođe, Dačić je najavio da će pre kongresa biti održani izbori u partijskoj organizaciji, kako bi se stvorile dobre pretpostavke za što bolje rezultate na sledećim lokalnim izborima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija