Politika

Dačić: Očekujem da formiramo vladu sa SNS, premijera daje najjača partija

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2022

-

10:17

Dačić: Očekujem da formiramo vladu sa SNS, premijera daje najjača partija
Dačić: Očekujem da formiramo vladu sa SNS, premijera daje najjača partija - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da očekuje da njegova stranka ponovo formira vladu zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

"Mi smo stabilan partner Vučiću i SNS, mi smo njihov najstabilniji i najprincipijelniji partner, to smo dokazali u proteklih 10 godina. Ne njima, nego našoj zajedničkoj ideji da radimo u korist Srbije oko koje smo se okupili i koja nas sve vreme drži zajedno", rekao je Dačić u intervjuu za "Novosti".

Poručio je da su svi ti dobri rezultati, koje su zajedno postigli u prethodnom periodu, najbolja preporuka da se njihova saradnja nastavi.

U odgovoru na pitanju da li ima istine u spekulacijama da će preći u resor odbrane, kao i da li bi prihvatio tu funkciju, Dačić je kazao da je njegova kampanja bila fer i da su njihovi birači bili načisto oko toga ko će biti premijer, ukoliko dobiju najviše glasova.

"Nismo dobili najviše glasova, tako da će premijera dati najjača partija, i to je jedino ispravno. Ja ne pričam o personalnim rešenjima u Vladi, do njih ćemo doći onda kada budemo o tome razgovarali, pre svega Vučić i ja", kazao je Dačić.

"Očekujemo razgovore i nastavak saradnje"

Rekao je da očekuje da će imati te razgovore, zato što očekuje da će nastaviti saradnju u Vladi, i to ne samo zato što su se, kako je rekao, dogovorili još pre izbora, nego zato što se to pokazalo kao najbolji model za Srbiju u poslednjih 10 godina.

Na pitanje da predsednik Vučić najavljuje još snažniju orijentaciju ka EU i da li to umanjuje šanse SPS da bude u novoj Vladi, jer ga mnogi percipiraju kao čoveka bliskog Rusiji, Dačić je poručio da je i orijentacija ka EU deo njihove zajedničke politike, zato što je to korisno za Srbiju.

"Ja ću da vas podsetim da je pregovore o članstvu u EU otvorila baš naša zajednička vlada, čiji sam bio predsednik, u januaru 2014. godine. I da smo od tada, opet kao koalicija i zajednička vlada, prešli dve trećine puta ka članstvu u EU. Pustite te priče ko je blizak ovome ili onome, ja sam blizak jedino Srbiji, isto kao i Vučić", poručio je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Muharem Beogradjanin

17.07.2022 15:14

Da je vasa partija socialisticka nikad nebi isli u koaliciju sa Vucicem jer to su dve partije koje Nemaju nista zajednicko. vama je najvaznija stolica i da imate vlast u ruke. Rec socialisticka porice iz SOCIJALNO ! a u proslich 10 godina nema kod vas nista socijalno. Cak ni osnovne stvari nisu socijalne. Penzije male primanja mala narod nema stanove i nemaju sanse da dobiju stan. sta je za vas socialno. Najbolje bi bilo mesto ponovno u vlad sami da se rasturite. Nazalost. Nemaju nista

Srbija