Politika

Vučić i Sančez na večeri uz "Oro" na španskom, danas susret sa Dačićem

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2022

-

08:18

Vučić i Sančez na večeri uz "Oro" na španskom, danas susret sa Dačićem
Vučić i Sančez na večeri uz "Oro" na španskom, danas susret sa Dačićem - Copyright screenshot/instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Kraljevine Španije Pedro Sančez, koji boravi u poseti Srbiji, sastaće se danas sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Sančez je u Beograd doputovao juče gde se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Španski premijer poručio je sinoć, posle sastanka sa predsednikom Vučićem,  da Španija podržava Srbiju kada je reč o pitanju Kosova, i da će biti uvek uz nju u odbrani principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvreniteata, za koji se zalažu obe države.

On je rekao i da je Vučiću preneo podršku Španije za punopravno članstvo Srbije u EU.

"Rat je pokrenuo razmišljanje o tome šta je Evropa i ko smo mi Evropljani. Ne možemo zaboraviti Zapadni Balkan. Danas sam preneo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću podršku Španije Srbiji da postane punopravna članica EU. Sad je trenutak", napisao je španski premijer na svom Tviter nalogu posle sastanka sa predsednikom Vučićem.

Španska vlada pruža kontinuiranu, konstantnu podršku evropskom putu Srbije, kao i teritorijalnom integritetu naše zemlje, na čemu je Beograd zahvalan, poručio je sinoć predsednik Aleksandar Vučić koji je sinoć ugostio španskog premijera na večeri.

"Oro" na španskom

Vučić je na svom Instagram profilu objavio osnimak sa večere priređene u čast španskog premijera na kome pevačica Jelena Tomašević na španskom jeziku izvodi pesmu "Oro".

"Spremili smo jedno iznenađenje za dragog prijatelja. Naša Jelena Tomasević otpevala je za njega pesmu 'Oro' na španskom jeziku, čime je dala poseban ton ovoj večeri", napisao je Vučić i zahvalio na predivnom izvođenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija