Politika

Đukanović ponovo na čelu Odbora za pravosuđe, Skupština dobila sedam potpredsednika

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2022

-

12:15

Đukanović ponovo na čelu Odbora za pravosuđe, Skupština dobila sedam potpredsednika
Đukanović ponovo na čelu Odbora za pravosuđe, Skupština dobila sedam potpredsednika - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Izborom članova i njihovih zamenika u skupštinskim odborima, članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama, kao i sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, 15 minuta posle ponoći, završena je konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije.

Nakon sednice, koja je u u utorak trajala više od 15 sati, sa jednočasovnom pazuom, i koja je “prešla” iza ponoći, održane su i tri sednice odbora.

Za predsednika Odbora za administrativno - budžetska i mandatno - imunitetska pitanja za predsednika izabran je Milenko Jovanov, a za njegovog zamenika Života Starčević, dok je na čelu Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo ponovo je na čijem je čelu ostala Jelena Žarić Kovačević, a njen zamenik biće Pavle Grbović.

I na čelu Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu ostao je predsednik koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu - Vladimir Ðukanović, a za zamenika je izabrana Jelena Jerinić.

Izabrano sedam potpredsednika i generalni sekretar Skupštine

Osim članova radnih tela, u delu sednice u utorak izabrani su i predsednik parlamenta, sedam potpredsednika, te generalni sekretar skupštine.

Za potpredsednike iz vladajuće koalicije izabrani su poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić sa 194 glasa, Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač sa 194 glasa, Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović sa 194 i Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić sa 195.

Iz redova opozicije na funkciju potpredsednika Skupštine izglasani su potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović sa 204 glasa, zatim sa izborne liste koalicije NADA Božidar Delić 197 i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac sa 204 glasa.

Za generalnog sekretara parlamenta imenovan je Srđan Smiljanić, sa 182 glasa "za", bilo pet "protiv" i 10 uzdržanih.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija