Politika

Pokret slobodnih građana: Ugrožena nam je bezbednost

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2021

-

11:21

Pokret slobodnih građana: Ugrožena nam je bezbednost
Medija centar Beograd - Copyright Medija centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Pokret slobodnih građana saopštio je da su zabrinuti što je predstavnik Srpske napredne stranke Miloš Simić nazvao člana Predsedništva PSG Vladimira Pajića i ceo PSG "neprijateljima Srbije".

Simić je ovakvim izjavama u emisiji "Reč na reč" ugrozio bezbednost funkcionera, članova i aktivista PSG, smatraju, dodajući da je nakon toga usledio niz pretnji na društvenim mrežama.

Pokret slobodnih građana podseća na "kampanju satanizacije Olivera Ivanovića na svim medijima u Srbiji pred izbore 2017. godine, nakon koje je on svirepo ubijen, i da se do danas ne zna ko je ubistvo počinio i naredio".

Podsećajući da je tema emisije u kojoj je Simić to rekao bila Kosovo, PSG je istakao da su od 2012. do danas "srpki sudovi integrisani u sistem kosovskog sudstva, Srbi u kosovske bezbednosne snage, srpski energetski sistem u kosovski, kao i da je Kosovo dobilo pozivni broj".

PSG je zaključio saopštenje apelom na "sve političke aktere u Srbiji, a posebno na vlast, da svoje ponašanje svedu u okvire civilizovanog, kulturnog i politički korektnog".

 

 

Komentari (0)

Srbija