Politika

Kabinet Đukanovića: Božović se predstavlja kao ambasador, nepoštovanje institucija Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2022

-

23:04

Kabinet Đukanovića: Božović se predstavlja kao ambasador, nepoštovanje institucija Crne Gore
Kabinet Đukanovića: Božović se predstavlja kao ambasador, nepoštovanje institucija Crne Gore - Copyright Medija Centar Beograd, Tanjug/ Služba za informisanje Predsednika Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića saopštio je večeras da je na tu adresu danas dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno Ðukanoviću povodom nesreće na Cetinju, a da je upućeno sa zvanične imejl adrese Vladimira Božovića, za koga navode da se "predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori", iako je, kako kažu, odlukom Vlade Crne Gore 2020. proglašen personom non grata.

U saopštenju Ðukanovićevog kabineta se ocenjuje da "današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore".

"Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će kabinet predsednika Crne Gore ovim povodom "zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića".

"Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana prosleđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori", dodaje se u saopštenju.
 

Komentari (0)

Srbija