Politika

Miloš Jovanović: Postignut konsenzus, niko ne sme da razmišlja o priznanju Kosova

Komentari

Autor: Fonet

23/06/2021

-

10:08

Miloš Jovanović: Postignut konsenzus, niko ne sme da razmišlja o priznanju Kosova
Miloš Jovanović: Postignut konsenzus, niko ne sme da razmišlja o priznanju Kosova - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i jedan od lidera koalicija NADA (DSS-POKS) Miloš Jovanović izjavio je da ga raduje što je na sastanku vlasti i opozicije postignut konsenzus da niko ne razmišlja o "priznanju ili prihvatanju secesije Kosova i Metohije".

"Pomenute su i Ujedinjene nacije i da ni to ne treba dozvoliti za Prištinu. Dobro je što je do sastanka došlo, jer je o tom najvažnijem identitetskom pitanju za naš narod važno da razgovaraju vlast i opozicija i da se dođe do najšireg mogućeg konsenzusa“, rekao je Jovanović za TV B92.

On je ocenio da je danas istorijski položaj Srbije povoljniji, jer "Beograd više ne mora da se bavi jugoslovenstvom i time šta misle Zagreb, Ljubljana, Podgorica“.

"Sada možemo da gradimo naš sopstveni identitet, da se ukorenimo u tome šta smo mi i to će olakšati konsenzus o nacionalnom pitanju“, istakao je Jovanović.

Kao povoljnu okolnost za Srbiju, on je označio i to da postoji veća ravnoteža u svetu.

Jovanović smatra da "SAD više nisu sve i svja na svetu" objašnjava da, "kakvi god pritisci dolazili, to više ne može da dostigne nivoe od pre 20 godina". Istovremeno, jačaju Rusija i naročito Kina i njen rast je nezaustavljiv, zaključio je predsednik DSS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija