Politika

Trećeg dana Beer festa policija otkrila 279 prekršaja, najviše sankcionisano zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/08/2022

-

10:05

Trećeg dana Beer festa policija otkrila 279 prekršaja, najviše sankcionisano zbog vožnje u alkoholisanom stanju
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Tokom trećeg dana održavanja muzičkog festivala Beer fest u Beogradu policija je iz saobraćaja isključila 151 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dok je 10 zadržano zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije na prilaznim i odlaznim pravcima u zoni festivala, zaustavili su i kontrolisali 973 vozača i otkrili 279 različitih prekršaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključen 151 vozač, od kojih je osam zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama policije, jer su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je u službenim prostorijama zadržano i 10 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i jedan vozač koji je odbio testiranje.

Policija je sankcionisala i četiri vozača koja su upravljala vozilom bez vozačke dozvole, dok je iz saobraćaja isključila sedam vozila kojima je istekao rok važenja registracione nalepnice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija