Društvo

Dodatni noćni polasci vozova tokom "Beer Festa" za Novi Sad i Vršac

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2022

-

18:17

Dodatni noćni polasci vozova tokom "Beer Festa" za Novi Sad i Vršac
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Tokom održavanja "Beer festa", od 18. do 21. avgusta, "Srbija voz" će uvesti dodatne, noćne polaske vozova za Novi Sad, Pančevo i Vršac, kako bi se posetioci bezbedno vratili sa festivala.

"Srbija Voz je, u saradnji sa organizatorima 'Beer festa', obezbedio bezbedan povratak kući za posetioce koji dolaze iz Novog Sada, Pančeva i Vršca, uvođenjem dodatnih noćnih polazaka sa stanice Novi Beograd", rekao je Tanjugu izvršni direktor za razvoj i zajedničke poslove "Srbija voza" Ðorđe Prokić.

On je precizirao da su polasci u petak i ponedeljak u 2.30 posle ponoći, a u subotu i nedelju u 3.30 za Novi Sad i u 3.50 za Vršac.

Prokić je naveo da se "Srbija voz" opredelio za polaske do ta tri grada, imajući u vidu kratko vreme putovanja, tako da putnici, uglavnom mladi, mogu za pola sata ili najviše sat vremena da dođu od Vršca do Beograda i da se noću vrate.

"Posetioci ''Beer festa'' iz prigradskih naselja, takođe mogu da koriste te linije, zato što će voz stajati na usputnim stanicama do Novog Sada i u pravcu ka Vršcu i Pančevu. Zato mislimo da će ove linije biti najkorišćenije", rekao je Prokić.

On je naveo i da će se broj dodatnih linija u budućnosti povećavati kako se, zahvaljujući rekonstrukciji pruga ka Nišu, Užicu, Prijepolju... bude povećavala i moguća brzina na tim obnovljenim koridorima.

"Tada će prevoz putnika biti intersantan, jer ćemo moći na dnevnom nivou da organizujemo posete ne samo mladih, već i ostalih putnika ka Beogradu", rekao je Prokić.

On je apelovao na posetioce festivala da se ponanašaju odgovorno i koriste voz kao prevozno sredstvo, navodeći da se karte, osim na blagajni, mogu kupiti pomoću mobilne aplikacije, kao i putem sajta www.srbijavoz.rs.

Igor Blažević, poznatiji kao Inspektor Blaža, poručio je svim posetiocima ove muzičke manifestacije da budu odgovorni i da ne voze pod uticajem alkohola.

Maja Cvetković, PR "Beer festa", najavila je da posetioce, od 18. do 21. avgusta, na Ušću, očekuju četiri bine i više od 50 izvođača.

"Prvi put posle korone imamo strana imena poput Kosheen i Tommy Emanuela. Od domaćih izvođača, nastupiće Bajaga i Instruktori, Love Hunters, E-play, DLM i drugi, a iz regiona Hladno pivo, Masimo Savić, Nipplepeople, Psihomodo Pop", rekla je Cvetković i dodala da lista izvođača još nije gotova, već se svakim danom povećava.

Cvetković je istakla da će "Beer fest" ove godine, u organizaciji "Sky musica", biti nešto drugačiji nego ranijih godina, ali da će smisao, zabavni karakter i veličina ostati iste.

"To je festival piva. Muzika je značajna, ali u pitanju je, pre svega, pivo. To je 300 godina pivarstva, različitih etiketa, plus koncerti. Biće odličan festival", poručila je Cvetković.

Dodatni noćni vozovi za Novi Sad, Pančevo i Vršac kretaće sledećim voznim redom:


Petak, 19. avgust: - 2.30 polazak za Novi Sad, 2.30 polazak za Vršac.

Subota, 20. avgust: - 3.30 polazak za Novi Sad, 3.50 polazak za Vršac.

Nedelja, 21. avgust: - 3.30 polazak za Novi Sad, 3.50 polazak za Vršac.

Ponedeljak, 22. avgust: - 2.30 polazak za Novi Sad, 2.30 polazak za Vršac.

Komentari (0)

Srbija