Politika

Vulin: Policija i carina prema Ponošu postupili po zakonu

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2022

-

16:12

Vulin: Policija i carina prema Ponošu postupili po zakonu
Aleksandar Vulin - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je ocenio kao lažnu izjavu osnivača pokreta "Srbija Centar" Zdravka Ponoša i istakao da su na graničnom prelazu Batrovci policija i carina prema njemu postupili po zakonu.

„Kada sam bio ministar odbrane, do mene je stiglo da se gospodin Ponoš žali na uslove u kovid karantinu na Beogradskom sajmu. Tražio je da bude odvojen od ostalih i da on i supruga imaju poseban apartman, lekara i hranu. Kada mu nije udovoljeno, žalio se svakom ko je hteo da ga sluša i plasirao laži o Sajmu po medijima. Kada je u četvrtak, vraćajući se sa letovanja u Hrvatskoj, uz još 15 vozila zaustavljen i podvrgnut redovnom carinskom pregledu, gospodin Ponoš se ponovo žalio i tražio da se prema njemu ne postupa kao i prema svakom drugom građaninu Srbije", naveo je Vulin.

On je dodao da je policajac "koji ga je ljubazno zamolio da pokaže dokumenta i sačeka dok se ne završi kontrola, nakon Ponoševih protesta, pozvao e starešinu i pitao ga da li da bez kontrole, kako je Ponoš tražio, propusti lice koje je prepoznao iz javnosti, ali nije znao da je u pitanju poznati političar".

"Starešina je pripadniku Uprave granične policije dao jedino mogući odgovor i rekao da je zakon isti za sve, pa i za lica sa estrade (pogrešno misleći da je gospodin Ponoš pevač izvornih krajiških pesama). Policija baš kao i carina su postupili po zakonu, izvršili, ne baš, temeljan pregled i uprkos protestima gospodina Ponoša, koji je tražio da i nakon provere ostane na graničnom prelazu, pustili ga da nastavi sa putovanjem", naveo je Vulin.

"Niti je Ponoš važan, niti MUP zna da on dolazi sa hrvatskog primorja, niti je na bilo kom našem spisku. Da jeste, bio bi pretresen i zaustavljen i kada je izlazio iz Srbije, a ne samo kada se vratio sa hrvatskog primorja, na koje većina njegovih kolega, zbog tajnih optužnica raspisanih zbog odbrane Srba tokom građanskog rata devedesetih, ionako ne sme da ode", izjavio je Vulin, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je Vulin to rekao "komentarišući laži koje je bivši načelnik Generalštaba i političar Zdravko Ponoš izneo na račun policije koja poštujući zakon nije htela da njega i njegovu porodicu pusti da pređu državnu granicu bez pasoške kontrole".

Podsetimo, osnivač pokreta "Srbija centar - SRCE" i kandidat na ovogodišnjim izborima za predsednika Zdravko Ponoš saopštio je u petak da su njega i njegovu porodicu zadržali na graničnom prelazu Batrovci, prilikom ulaska u Srbiju. 

On je naveo da mu je ulazak u zemlju bio zabranjen dok sa njim, kako mu je rečeno, "razgovor ne obave pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA)". Kako je rekao, posle oko sat i po vremena čekanja, vraćena su mu dokumenta i "obavešten je da BIA nije zainteresovana za razgovor".

On je tom prilikom rekao da je njemu i njegovoj porodici na dva sata zabranjeno da uđu u zemlju, uz objašnjenje da o "osobi njegovog profila" šef smene granične policije na prelazu treba da obavesti nadređene, a potom i da "treba da sačeka pripadnike BIA" zbog razgovora koji se na kraju nije ni desio i upitao da li su on i njegova porodica "pod obradom" Bezbednosno-informativne agencije i po kom osnovu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija