Politika

Portparolka EU: Ketrin Ešton se neće priključiti Lajčakovom timu

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2022

-

09:12

Portparolka EU: Ketrin Ešton se neće priključiti Lajčakovom timu
Portparolka EU: Ketrin Ešton se neće priključiti Lajčakovom timu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

 Nekadašnja visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton neće se priključiti timu specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, izjavila je portparolka EU Paloma Kabaljero.


Ona je za Albanijan post rekla da je Lajčak u redovnom kontaktu sa prethodnim fasilitatorima i ljudima koji dosta znaju o dijalogu, uključujući Ešton, ali da se ona neće pridružiti Lajčakovom timu.

Pojedini mediji objavili su juče nezvanična saznanja da bi Ešton uskoro mogla da se pridruži Lajčakovom timu u procesu nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri izjavio je 30. avgusta da je prvi zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi otputovao u London da se sastane sa Ešton, sa kojom je razgovarao o procesu dijaloga, prenosi Albanijan post.

Kako se navodi, sastanak sa Ešton potvrdio je i Bisljimi, koji je rekao da je u razgovoru sa njom shvatio da postoje, kako je naveo, "velike razlike između onoga što se u Briselu razgovaralo o Zajednici srpskih opština kao ideji i onoga što Srbija o tome propagira drugim zemljama".

 

Komentari (1)

Бока

02.09.2022 11:31

Штета... Међу овим белосветским карикатурама, које решавају Балканску петљу, евидентно недостаје некаква "бароница" да употпуни колекцију! Свима је јасно је да поменути оркестар нефункционалних медиокритета неће ништа да уради, али би са овом, како они кажу "бароницом", сигурно могао да се прода на некој аукцији, рецимо у Лондону , где има њима сличних, спремних да за свакакву глупост, потроше на туђој муци стечене паре!

Srbija