Politika

Bocan Harčenko preneo Vučiću poruku ministra Lavrova, predsednik sa ambasadorom Rusije razgovarao i o Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2022

-

13:04

Bocan Harčenko preneo Vučiću poruku ministra Lavrova, predsednik sa ambasadorom Rusije razgovarao i o Kosovu
Aleksandar Vučić - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je preneo poruku ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i njegova viđenja geopolitičke situacije, kao i srpsko-ruskih odnosa, navedeno je u saopštenju iz Predsedništva Srbije.

Predsednik Vučić informisao je ambasadora Bocan-Harčenka o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o koracima koje je Srbija preduzela kako bi ublažila posledice jednostranih poteza prištinskih vlasti po svakodnevni život i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio da će Srbija ostati posvećena dijalogu kao teškom, ali jedinom načinu za traženje kompromisnog rešenja.

Navodi se i da su dvojica sagovornika, s tim u vezi, razmotrili situaciju u regionu, a predsednik Vučić je još jednom istakao privrženost Srbije politici mira i saradnje, kako bi na Zapadnom Balkanu bila održana stabilnost.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o nizu tema iz domena bilateralne saradnje, posebno u oblasti energetike.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija