Politika

Muamer Bačevac izabran za predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2022

-

15:39

Muamer Bačevac izabran za predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava
Muamer Bačevac izabran za predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Za predsednika skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova izabran je Muamer Bačevac iz poslaničke grupe "Socijaldemokratska partija Srbije", koji je i u prethodnom sazivu bio na čelu tog odbora.

On je na današnjoj sednici zahvalio na ukazanom poverenju i poželeo uspešan rad svim članovima ovog odbora koji je u prethodnom sazivu, kako je rekao, bio jedan od najaktivnijih.

"Ovaj odbor je imao i svoj pododbor koji se bavio posebno problemima romske manjine i nadam se da ćemo i na tom polju uraditi još puno toga. Usvojili smo i dva izuzetno bitna zakona o rodnoj ravnopravnosti i unapredili Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i jako puno radili sa nezavisnim institucijama", rekao je Bačevac.

Dodao je da veruje da sve poslaničke grupe delegiraju ljude koji su veoma iskusni i imaju veliku želju da učestvuju u rešavanju problema u oblasti ljudskih i manjinskih prava i ravnopravnosti polova.

"Smatram da, gledajući biografije svih članova, zaista imamo kvalitetan saziv, da su ovde uglavnom izabrani ljudi koji imaju poseban senzibilitet po ovom pitanju i očekujem da ćemo pomoći našim građanima i izlaziti u susret rešavanju njihovih problema", rekao je Bačevac.

Za njegovog zamenika izabrana je Nataša Tasić Knežević iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" koja je zahvalila svima na ukazanom poverenju.

"Drago mi je što sam ovde zato smo sam navijala, krajnje iskreno kada je reč o Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici jer znam šta znači biti neko ko je pretrpeo nasilje u porodici, moja majka je bila ta i izborili smo se sa tim", rekla je Tasić Knežević i izrazila nadu da će svojim prisustvom i radom doprineti da naše društvo bude jedno od najboljih društava u Evropi, ali i šire.

Na to je Bačevac dodao da u vrhu prioriteta Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova treba da bude pitanje borbe protiv nasilja nad ženama.

Sednicom je, do izbora predsednika, predsedavao najstariji član odbora što je u ovom slučaju Nada Macura iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Komentari (0)

Srbija