Politika

Petković: Nelegalne prištinske patrole na jezeru Gazivode

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2022

-

16:57

Petković: Nelegalne prištinske patrole na jezeru Gazivode
Petković: Nelegalne prištinske patrole na jezeru Gazivode - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da se provokacije i demonstracije sile Prištine na severu Kosova i Metohije i danas se nastavljaju, ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolutno suprotno Briselskom sporazumu.

Petković je istakao da je "besmisleno paradiranje prištinskih ''specijalaca'' sa dugim cevima na gliserima najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Kolašina, s obzirom da je reč o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok".

"Neodgovorna i ratnohuškačka Kurtijeva klika provocira Srbe na severu Kosova i Metohije u trenutku kada Beograd, u nastojanju da sačuva mir i stabilnost u regionu, čini sve da ublaži nespokoj našeg naroda u pokrajini", navodi Petković.

Prema njegovim rečima, ovakve besmislene i bezobzirne demonstracije sile, kojom uzgred niko nije impresioniran, samo potvrđuju da je nespokoj Srba na Kosovu i Metohiji opravdan i da je nužno da međunarodna zajednica hitno izvrši pritisak i ohladi usijane glave u Prištini.

"Podsećam gospodina Dželjalja Svečlju, koji se danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, da svi pokušaji uzurpacije jezera i privatnih poseda na severu, gde se grade nelegalne baze ROSU policije, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj nameri da nasilno zauzme sever. To se sigurno neće desiti!", zaključio je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Ivan

08.09.2022 18:23

Znači, ovo se može tumačiti tako da u danu pred dolazak "specijalaca" koje šalju Makron i Šolc, Priština ima slobodu korišćenja tehnike zastrašivanja. Malo mi je teže da poverujem da dolaze da reše problem KiM-a. Zapravo, mislim da dolaze da pomognu Kurtiju i ostalima da ostvare jednostrane interese.

Srbija