Politika

Zeleno Levi klub uputio zahtev predsedniku Skupštine: Gde je zapelo sa inicijativom o zabrani rudarenja litijuma i bora?

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2022

-

12:22

Zeleno Levi klub uputio zahtev predsedniku Skupštine: Gde je zapelo sa inicijativom o zabrani rudarenja litijuma i bora?
Zeleno Levi klub uputio zahtev predsedniku Skupštine: Gde je zapelo sa inicijativom o zabrani rudarenja litijuma i bora? - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Šef poslaničke grupe "Zeleno levi klub" Radomir Lazović rekao je da narodna inicijativa koja je podneta parlamentu, o zabrani rudarenja litijuma i bora, još nije stigla do poslanika, zbog čega je predsedniku Skupštine Vladimiru Orliću uputio zahtev sa šest pitanja, kako bi, kaže, utvrdio "gde je zapelo".

Lazović je novinarima u parlamentu rekao da je važno da ta inicijativa zakonski stigne do poslanika. Naveo je da u zahtevu, Orlića pitaju da li je Skupština uopšte primila tu narodnu inicijativu i da li su preduzete radnje kako bi se proverilo da li je lista potpisnika u skladu sa zakonom.

Takođe, pitaju i da li je nadležni odbor Skupštine formirao komisiju koja bi trebalo da ispita i proveri listu potpisnika, da li je u predviđenom roku od 30 dana obavestio skupštinu da je lista potpisnika u skladu sa zakonom, te da li je proveru liste potpisnika izvršilo nadležno ministarstvo, kao i kada planira da narodna incijativa bude na dnevnom redu skupštine.

On je podsetio da su inicijativu pre par meseci podnele organizacije "Kreni - promeni" i Savez ekoloških udruženja Srbije, a podržalo više od 30.000 građana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija