Politika

Incident u zgradi Predsedništva – Jeremić: Vučić mi se unosio u lice, Orlić: U lice im rekao da su lopovi

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

25/06/2021

-

13:16

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U zgradi Predsedništva se, prema tvrdnjama lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, danas dogodio incident. Naime, Jeremić je naveo na svom tviteru nalogu da je došao u zgradu i da mu se, prema njegovim tvrdnjama, predsednik Aleksandar Vučić unosio u lice i da ga je vređao. Iz Predsedništva još nema nikakvih zvaničnih reakcija na ove navode.

U Predsedništvo su, sa Jeremićem, došli i Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić, nakon što ih je, kako tvrde, predsednik Aleksandar Vučić juče "javno pozvao na tuču". Jeremić dalje tvrdi da je Vučić sišao na prijavnicu zgrade, u navodno rastrojenom stanju, okružen brojnim obezbeđenjem, da mu se "uneo u lice" i počeo da ga vređa. Kako kaže, posle nekoliko minuta Vučić se okrenuo i otišao.

Ovim povodom, oglasio se član Predsedništva SNS-a Vladimir Orlić koji je potvrdio da je Jeremić sa još trojicom saradnika došao do Predsedništva Srbije. On navodi da je Vučić sišao među njih i "u lice im rekao da su lopovi".

"Pokazao im je Aleksandar Vučić na najdirektniji mogući način - da oni ne mogu nikoga da linčuju. Da svojim pretnjama i bulažnjenjem o "revanšizmu" niti koga mogu da uplaše", stoji, između ostalog u saopštenju koje obiluje uvredama.

Funkcionerka SNS-a Zorana MIhajlović saopštila je da je Jeremić "pokazao kako izgleda politika revanšizma, i kako bi se on i njegovi saradnici obračunavali sa svima sa kojima se ne slažu". 

Inače, Vučić je juče odgovarajući na pitanja novinara, u vezi sa najavama Jeremića o političkom revanšizmu, rekao da kompletno rukovodstvo Narodne stranke, "može da proba da linčuje njega jednog, ali ne i da diraju obične, nedužne ljude".

Dačić:Opasan čin NS, da li bi to bilo moguće u Nemačkoj

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je večeras dolazak predstavnika Narodne stranke u zgradu Predsedništva Srbije kao opasan čin usmeren na linčovanje predsednika i upitao da li bi to bilo moguće u Nemačkoj gde je danas bio u poseti.

Dačić je za Tanjug rekao da ga je predsednik Bundestaga Volfgang Šojble pitao kako može da pomogne reformama u Srbiji, a da je njemu žao što nije mogao da mu pokaže kako deo srpske opozicije shvata političku borbu.

"Žao mi je što nisam mogao da mu pokažem kako deo naše opozicije, sa Jeremićem na čelu, upada u zgradu Predsedništva sa ciljem da linčuje predsednika, da vidi kako oni shvataju političku borbu. I da li bi to bilo moguće u Nemačkoj?! I da li bi se oni koji to rade uopšte mogli smatrati opozicijom i političarima? Ovo nije ni smešno ni žalosno, ovo je opasno i bolesno", kazao je Dačić za Tanjug.

Brnabić: Ozbiljan incident, stati na put pozivima na linč

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je kao ozbiljan incident današnji dolazak predstavnika Narodne stranke na čelu sa Vukom Jeremićem na radno mesto Aleksandra Vučića u nameri, kako je rekla, da ga linčuju, jer sigurno nisu došli sa njim da razgovaraju.

Ona je u uključenju za TV Prva rekla da se najpre nasmejala na "cirkus" koji izvodi taj deo opizicije, a kada se ostavi šala po strani, kaže da je to bio ozbiljan incident, poziv na linč koji su danas došli da sprovedu predstavnici Narodne stranke i stvar kojoj se nekako mora stati na put.

Ona je ocenila da jedan deo opozicije grupisan oko Jeremića i Dragana Ðilasa i njihovih političkih istomišljenika konstantno pokazuje ogromnu agresivnost, obećava revanšizam, preti ljudima na najprizemnije i najstrašnije načine, vređaju i obećavaju da će praktično linčoviti sve zajedno sa građanima koji podržavaju SNS i Vučića.

"Onda se danas desila neverovatna stvar, a to je da je Jeremić sa svojim pajtosima došao ispred Predsedništva, na radno mesto predsednika Republike, da ga linčuje, to su i najavili. Došli su valjda fizički da se sa njim obračunaju", kaže Brnabić.

Navela je da je i sam Jeremić priznao da je Vučić njima rekao da je sišao sam, da nema obezbeđenje, da ga tuku i da se obračunaju sa njim, ali samo da ne prete ostalim građanima i članovima stranke.

Brnabić kaže da je Jeremić rekao da sa Vučićem neće da razgovara ni o čemu, pa čak ni o izbornim uslovima.

"Oni žele da pričaju sa evropskim predstavnicima o izbornim uslovima, ne žele sa predsednikom Srbije. Nisu otišli danas tamo da razgovaraju", rekla je Brnabić.

Sigurna je, kaže, da će njima Vučić dati adekvatan odgovor i to već sutra.

"Taj odgovor će biti onakav kakav najbolje zna da da, a to je otvaranje novih radnih mesta i fabrike u Rudnoj glavi, dodelom stipendija najtelentovanijim mladim ljudima, otvaranjem atletskih stadiona", navela je premijerka.

Veruje i da će građani dati svoj odgovor ovakvoj politici bahatosti, agresivnosti, mržnje, revanšizma pretnji i uvreda tog dela opozicije za koju kaže da, osim toga, nema plan i program.

Gojković: Jeremić nudi samo politikantske performanse

Svojim današnjim provokacijama, pretnjama i uvredama upućenim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, i to ispred zgrade Predsedništva, lider Narodne stranke Vuk Jeremić je još jednom pokazao da, umesto ozbiljnih argumenata i politike građanima Srbije, nudi samo politikanske performanse, izjavila je članica Predsednistva SNS Maja Gojković.

"Jeremić, koji je građanima Srbije ostao upamćen po nizu loših poteza u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova, kojima je naneo štetu interesima Srbije, sada je otišao korak dalje i pokazao da je spreman da za malo medijske pažnje izaziva incidente i na delu pokaže kako zamišlja dijalog", navodi se u pisanoj izjavi.

Mali: Sramno ponašenje Jeremića i predstavnika NS

Ponašanje rukovodstva Narodne stranke je u najmanju ruku sramno, kaže ministar finansija i funkcioner SNS Siniša Mali povodom dolaska predstavnika Narodne stranke ispred Predsedništva Srbije predvođenih Vukom Jeremićem, a za koje navodi da su pokušali da izazovu nasilje.

"Podrška predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, jer je stojički, hrabro i dostojanstveno izdržao napade grupe u delirijumu, koju je predvodio Vuk Jeremić, pokušavajući da izazove nasilje kako bi stvorio utisak žrtve", napisao je Mali na Instagramu.

Mali je rekao da se Jeremić, nekada političar na visokoj funkciji, sada ponaša kao histerični provokator jer, navodi Mali, on i ostatak opozicije nemaju program kojim bi mogli da se izbore za glasove gradana.

Istovremeno, dodaje Mali, takvi imaju duboku amneziju, jer zaboravljaju da naš narod još uvek ispašta zbog njihovih izdajničkih odluka koje su doneli dok su vladali.

Komentari (0)

Srbija