Politika

Dačić uoči sednice Glavnog odbora SPS: Nisam razgovarao sa Vučićem o personalnim rešenjima

Komentari

Autor: Fonet, Tanjug

18/09/2022

-

13:02

Dačić uoči sednice Glavnog odbora SPS: Nisam razgovarao sa Vučićem o personalnim rešenjima
Dačić uoči sednice Glavnog odbora SPS: Nisam razgovarao sa Vučićem o personalnim rešenjima - Copyright Promo/SPS

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će ta stranka i formalno doneti odluku o učešću u novoj Vladi Srbije, ponavljajući nekoliko puta da s predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o personalnim rešenjima i resorima namenjenim SPS.

Dačić je novinarima uoči sednice Glavnog odbora stranke rekao da nije razgovarao ni o svojoj poziciji, osim onoga što je Vučić rekao na konferenciji za novinare da će biti zamenik premijera i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Dodao je i da sa mandatarkom za formiranje Vlade Srbije Anom Brnabić članovi SPS nisu imali razgovore o resorima koje bi SPS mogao da dobije.

Dačić je naveo da će se na današnjoj sednici Odbora odlučivati i o sazivanju Kongresa SPS-a za 17. decembar i da će biti pokrenuta i personalna pitanja važna za funkcionisanje unitar stranke.

Naglasio je da Kongres njegove partije, prvi put od osnivanja, ne može biti održan u Sava centru, zbog renoviranja zgrade, ali da će za to biti obezbeđen drugi prostor.

"Mi danas usvajamo odluku o broju delegata, o načinu izbora. Uoči kongresa će biti održani izbori u partiji od mesnih do glavnih odbora i za predsednika SPS-a, ali i naravno raspravljaćemo i o uobičajenim stvarima", rekao je predsednik SPS-a.

Istakao je da je cilj SPS da bude sve bolja i jača iz dna u dan, pa da je neophodno da bude jedinstvena i da iskoristi sav potencijal kojim raspolaže.

Prema njegovim rečima Kongres će biti potvrda snage SPS, nastavka reformi i promena u SPS u susret budućnosti i izazovima vezanih za lokalne izbore koji se očekuju za nešto manje od dve godine.

Na pitanje da li će neki novi ljudi iz SPS dobiti resore u budućoj vladi i da li će "poznata lica" dobiti neke druge resore, Dačić je kroz šalu rekao da o tome ne može da govori pred svojim stranačkim kolegama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija