Politika

Božić zahvalila ambasadoru Jermenije na stavu o nepriznavanju nezavisnosti Kosova

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2022

-

23:48

Božić zahvalila ambasadoru Jermenije na stavu o nepriznavanju nezavisnosti Kosova
Božić zahvalila ambasadoru Jermenije na stavu o nepriznavanju nezavisnosti Kosova - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Narodne skupštine i šefica Delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Sandra Božić sastala se sa ambasadorom Jermenije u Srbiji Ašotom Ovakimijanom i zahvalila mu se na principijelnom stavu Jermenije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Kako je navedeno u saopštenju Narodne skupštine, potpredsednica je izrazila zadovoljstvo zbog prvog zvaničnog susreta i nadu da će on biti značajan za produbljivanje odnosa dve zemlje, koji su, kako je ocenila, tradicionalno dobri i prijateljski.

U svetlu međuparlamentarne saradnje, potpredsednica je istakla da Memorandum o razumevanju između Skupštine Srbije i Skupštine Jermenije, potpisan 2020. godine, pruža odličnu institucionalnu osnovu za dalje unapređenje parlamentarne saradnje, posebno na nivou radnih tela i poslaničkih grupa prijateljstava.

Božić je naglasila da u Narodnoj skupštini tradicionalno postoji PGP sa Jermenijom i da su narodni poslanici zainteresovani za članstvo u njoj, te izrazila očekivanje da će tako biti i u trenutnom sazivu.

Potpredsednica se zahvalila na principijelnom stavu Jermenije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i na tome što su svojim delovanjem doprineli da tzv. Kosovo ne postane član ni jedne međunarodne organizacije.

Naglasila je da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu, o čemu svedoči i inicijativa Otvoreni Balkan, koju je pokrenuo predsednik Republike, koja predstavlja primer veoma uspešne regionalne saradnje i borbe za zajedničke ciljeve.

Ambasador Hovakimian izrazio je veliku zainteresovanost za intenziviranje saradnje dve zemlje na svim nivoima, naglasivši da međuparamentarna saradnja u tom procesu igra značajnu ulogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija