Politika

Stefanović sa delegacijom Francuske o vojnoekonomskoj saradnji i odbrani

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2022

-

21:16

Stefanović sa delegacijom Francuske o vojnoekonomskoj saradnji i odbrani
Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se sa delegacijom Francuske MEDEF International, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a sa kojom je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane između dveju zemalja.

Stefanović je naveo da Srbija neguje prijateljske odnose sa Francuskom koja se, kako je navedeno, svrstava u red naših najznačajnijih ekonomskih partnera shodno obimu ukupne robne razmene, kao i vrednosti našeg izvoza i uvoza.

Ministar odbrane je naveo da je i saradnja dve zemlje u oblasti odbrane u proteklom periodu intenzivirana te da je posebno razvijena u vojno-vojnoj i vojnoekonomskoj oblasti.

Stefanović je primetio da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblasti odbrane kroz saradnju naših vojnih instituta i fabrika odbrambene industrije na zajedničkim projektima.

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar, koji je predvodio delegaciju u kojoj su se nalazili i predstavnici kompanija "Erbas“ i "Tales“, istakao je da je Francuska opredeljena za produbljivanje saradnje sa Srbijom na svim poljima, uključujući i oblast odbrane.

Košar i predstavnici kompanija u okviru MEDEF International istakli su da Francuska vidi Srbiju kao pouzdanog partnera u oblasti vojnoekonomske saradnje i saglasili se da bi saradnja naših vojnih industrija predstavljala novi kvalitet.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija