Društvo

Završena provera obučenosti vojnika junske klase, Srbija dobila 75 rezervnih potporučnika

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2022

-

19:04

Završena provera obučenosti vojnika junske klase, Srbija dobila 75 rezervnih potporučnika
Završena provera obučenosti vojnika junske klase, Srbija dobila 75 rezervnih potporučnika - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

U centrima za obuku Vojske Srbije završena je provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije "jun 2022“, kojima ova faza obuke traje mesec i po dana, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojnici su se u prethodnih šest nedelja, u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, osposobljavali za izvođenje borbenih radnji u sastavu posluga, posada i timova, i realizaciju zadataka prema programu obučavanja i nameni svog roda, odnosno službe.

Tokom dvodnevnog ispita specijalističke obučenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke i vatrene obuke i, kroz praktične radnje i postupke, pokazali stečena znanja i veštine neophodne za upotrebu ličnog i kolektivnog naoružanja, borbenih sredstava i vojne opreme.

Vojska Srbije/ vs.rs

 

Ostvareni vrlo dobri i odlični rezultati na proveri najbolje govore o posvećenosti komandira i instruktora i kvalitetu realizovane obuke, kao i visokoj motivisanosti vojnika za služenje vojnog roka sa oružjem, navode iz Ministarstva

Vojnici će sada biti upućeni u jedinice Vojske Srbije, u kojima će u naredna tri meseca, do završetka služenja vojnog roka, realizovati sadržaje kolektivne obuke i zajedno sa profesionalnim sastavom, biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka jedinica.

Danas je u Beogradu na Vojnoj akademiji 75 slušalaca Kursa za rezervne oficire promovisano u čin rezervnog potporučnika. Ministar odbrane Nebojša Stefanović je najboljim rezervnim oficirima generacije “Mart 2022” Tijani Milošević  iz 141. klase roda pešadije, Milošu Stojanoviću iz 18. klase sanitetske službe i Nemanji Dankoviću iz  106. klase službe telekomunikacije uručio satove sa posvetom i čestitao im na izvanrednom uspehu.

 

Ministarstvo odbrane

 

Vojno stručno osposobljavanje u generaciji ,,Mart 2022” završilo je 75 slušalaca sa ukupnom prosečnom ocenom 8,81. Vojska Srbije od danas na raspolaganju ima 56 rezervnih potporučnika roda Pešadije, 12 potporučnika službe Telekomunikacija, te sedam potporučnika Sanitetske službe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija