Politika

Aleksandar Vučić s ambasadorom SAD: Razgovori o bilateralnim odnosima i problemima Zapadnog Balkana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2022

-

12:53

Aleksandar Vučić s ambasadorom SAD: Razgovori o bilateralnim odnosima i problemima Zapadnog Balkana
Aleksandar Vučić s ambasadorom SAD: Razgovori o bilateralnim odnosima i problemima Zapadnog Balkana - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom, sa kojim je razgovarao o detaljima bilateralne saradnje, pogotovo u svetlu niza uspešnih sastanaka koje je naša delegacija imala u Njujorku sa zvaničnicima SAD na marginama Generalne debate 77. zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacija.

Na sastanku je bilo reči i o drugim važnim bilateralnim pitanjima i odnosima između Srbije i SAD, ali i o ključnim problemima u regionu Zapadnog Balkana, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama, te da je u tom kontekstu zadovoljan razgovorima koje je u Njujorku imao sa brojnim zvaničnicima američke administracije, ali i poslovnim ljudima koji su iskazali interesovanje za saradnju u oblastima u kojima veliki potencijali nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni.

Tokom razgovora, istaknuta je zajednička potreba da se saradnja između naše dve zemlje intenzivira u svim oblastima, ali i u sferi energetike, koju bi trebalo dodatno produbiti i pojačati kroz zajedničku realizaciju konkretnih projekata od suštinskog značaja za napredak Srbije.

Govoreći o situaciji u regionu, sagovornici su zaključili da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od presudnog značaja i dodali da ekonomski prosperitet i fokusiranje na rešavanje ekonomskih problema može da bude od ogromne pomoći u otklanjanju političkih nesuglasica.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će u nastavku politike regionalnog povezivanja i otvorenog poziva na saradnju svim zemljama regiona, imati jaku podršku Sjedinjenih Država, kao i da će u brojnim projektima od regionalnog značaja SAD biti pouzdan partner Srbije, navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Kosta

29.09.2022 14:16

Ruska čizma je najgora. Prljava je, pocepana i miriše na votku. Niko je ne želi u dvorištu.

Srbija