Politika

Kompanija AstraZeneka planira da otvori razvojni centar u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

16:44

Kompanija AstraZeneka planira da otvori razvojni centar u Srbiji
Kompanija AstraZeneka planira da otvori razvojni centar u Srbiji - Copyright Vlada Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Još jedan farmaceutski gigant AstraZeneka, posle kompanije Roš, planira u Srbiji da otvori istraživačko-razvojni centar. Premijerka Ana Brnabić sastala se sa delegacijom kompanije AstraZeneka, predvođenom Hansom Sijbesmom, potpredsednikom za Centralnu i Istočnu Evropu i Baltik, saopšteno je iz vlade.

Na sastanku su razmatrani potencijali za saradnju, uključujući i zajedničke istraživačko-razvojne projekte u oblasti biotehnologije, kroz aktivno učešće ove kompanije u BIO4 kampusu.

Identifikovane su oblasti moguće saradnje kompanije sa institutima i fakultetima u okviru BIO4 kampusa i dogovoreno je da se počne sa pregovorima oko pilot projekata u oblasti biomedicine koje su od zajedničkog interesa.

Naglašeno je da to predstavlja i veliku šansu za našu naučnu zajednicu da se uključi u istraživačko-razvojne projekte sa jednom ovakvom kompanijom od velikog globalnog značaja.

U razgovoru je takođe istaknuta izvanredna saradnja tokom kovid pandemije, u nabavci vakcina, kao i posvećeni angažman lokalnog tima kompanije tokom borbe protiv kovidŕ 19 u Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija