Politika

Bisljimi: Kurtiju dat rok da odgovori na ponudu Nemačke i Francuske

Komentari

Autor: Fonet

14/10/2022

-

17:50

Bisljimi: Kurtiju dat rok da odgovori na ponudu Nemačke i Francuske
mf.rks-gov.net - Copyright mf.rks-gov.net

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi potvrdio je da je premijeru Aljbinu Kurtiju dat rok da odgovori francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu na predloge koje su mu doneli njihovi savetnici, prenosi Gazeta ekspres.

Upitan da li se Pariz i Berlin obavezuju na sporazum koji ne podrazumeva priznanje, Bisljimi je rekao da bi "nosioci trebalo da govore o tome kada budu smatrali da je pravo vreme za razgovor“ i da on nije deo tih razgovora. Savetnici za spoljnu politiku nemačkog Šolca i Makrona, Jens Pletner i Emanuel Bon, bili su 9. septembra u Prištini, a potom nastavili za Beograd sa predlozima za Kosovo i Srbiju.

Bisljmi je za ATV rekao da je Kurti sada treba da odgovori na francusko-nemački predlog.

"Ne mogu da raspravljam o tome šta se desilo, jer nisam bio deo diskusija. Na ljudima koji su bili uključeni je da odluče kada ima dovoljno suštine da se izađe u javnost. Ako bi se u ovom trenutku izašlo sa bilo kojim elementom u javnost, mislim da bi to bilo kontraproduktivno i štetno“, rekao je Bisljimi, penosi Kosovo onlajn.

On je naveo da veruje da je dokument koji je procurio u javnost "spisak želja sastavljen, možda u Srbiji", ali da to nije onaj koji je kod Kurtija ili Vučića.

"Ne znamo šta je predstavljeno Vučiću, ali što je on izjavio nije tačno“, kazao je Bisljimi.

Ukazao je da su dva savetnika ostavili rok za odgovor, ali nije naveo koliko vremena ima Kurti i da li je odgovor poslat.

"Mislim da će Kurti poslati odgovor onog trenutka kada mu je traženo da ga pošalje", rekao je Bisljimi.

O predlozima Nemačke i Francuske su malo više govorili o toj temi prošle nedelje. Prvo je postojanje nemačko-francuskog predloga potvrdila ministarka Donika Gervala, a potom i Kurti. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija