Politika

Formiranje nove Vlade ulazi u foto-finiš: Sutra sednica Predsedništva i GO naprednjaka, zasedaju i socijalisti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2022

-

14:14

Formiranje nove Vlade ulazi u foto-finiš: Sutra sednica Predsedništva i GO naprednjaka, zasedaju i socijalisti
Formiranje nove Vlade ulazi u foto-finiš: Sutra sednica Predsedništva i GO naprednjaka, zasedaju i socijalisti - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije sutra će imati sednice Predsedništva. Naprednjaci su najavili da će nakon te sednice u 11 sati biti održana sednica Glavnog odbora. Očekuje se da će nakon toga biti jasniji obrisi noce vlade, za čije formiranje rok ističe 1. novembra. 

Kako je saopštila SNS, sednica će biti zatvorena za javnost, a posle sednice planirane su izjave za medije. 

Socijalisti najavljuju da će sednica biti održana u devet sati, a nakon toga biće održana konferencija za novinare, na kojoj će se obratiti predsednik SPS-a Ivica Dačić. Konferencija za medije je zakazana za 10.30 časova.

Sednice Predsedništva dve stranke u GO naprednjaka predstavljaju foto-finiš ka formiranje nove vlade koja će imati 25 resora. 

Inače, zakon o ministarsrtvima usvojen je noćas, nešto iza ponoći nakon višednevne burne rasprave. Za izmene i dopune Zakona o ministarstvima je glasalo 150 posanika, protiv je bilo 44, dok jedan poslanik nije glasao.

Vlada od 25 ministarstva

Vlada Srbije imaće Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave. 

U novoj vladi će biti i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boracka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju. 

Postojaće i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija