Politika

Jeremić za Euronews Srbija o incidentu u Predsedništvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/06/2021

-

14:59

Jeremić za Euronews Srbija o incidentu u Predsedništvu
Jeremić za Euronews Srbija o incidentu u Predsedništvu - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je u zgradu Predsedništva Srbije sa svojim saradnicima došao "ne da bi se tukao već da bi predsedniku Aleksandru Vučići “pokazali da ga se ne boje”.  

On je za televiziju Euronews Srbija rekao da je drugi razlog njihovog dolaska u Predsništvo prošlog petka kada je došlo do verbalnog okršaja, bio i da Vučića "pitaju da li je normalno da predsednik poziva bilo koga na bilo kakvu vrstu fizičkog konflikta". 

Narodna stanka objavila je sinoć snimak iz zgrade Predsedništva na kome je zabaležen deo rasprave sa Vučićem, a na konstataciju da na tom snimku deluje da je i Jeremić bio spreman na tuču, on je za Euronews Srbija rekao:  

"Došli smo pristojno na prijemnicu, čovek koji tu radi je pitao ljubazno koga tražimo, uzeo naše lične karte... Nekoliko minuta kasnije furiozno se spustio niz stepenice Vučić, prišao je meni i uneo mi se u lice i počeo da sipa, povišenim tonom, najvulgarnije uvrede i pretnje". 

Kako je dodao, ima deset svedoka tog događaja, a sve su zabeležile bezbednosne kamere. On je pozvao predsednika Srbije da "objavi snimak gde će se jasno videti šta se desilo".  

Upitan da li sada dozira sadržaj koji je snimljen tokom incidenta u Predsedništvu, pokušavajući da izazove reakciju Vučića, Jeremić je rekao da “ne želi da otkriva sve karte”. 

Vučić se inače danas, odgovarajući na pitanja novinara o incidentu, izvinio građanima Srbije zato što je Jeremića i predstavnike Narodne stranke nazvao devojčicama.  

Upitan da li i on oseća potrebu da se izvini zbog uvreda koje je izneo Vučiću tokom incidenta, ali i da li smatra normlanim da političkog oponenta, pa i nekoga ko predstavlja instutciju naziva izdajnikom, rekao da tu potrebu ne oseća i dodao: “Čućete reči koje je on nama uputio”.  

Inače, do incidenta je došlo u petak kada su predstavnici Narodne stranke, lider Vuk Jeremić, kao i Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić došli u zgradu Predsedništva da bi, kako je Jeremić naveo, odgovorili na "javni poziv na tuču". Tu je došlo do verbalnog okršaja sa  Vučićem, a snimak iz same zgrade Predsedništva je Narodna stranka sinoć objavila na svom Tviter nalogu. 

Vučić je danas tim povodom rekao da je, nakon devet godina koliko "njegova porodica i saradnici" trpe nagore uvrede i pretnje, pozvao ljude da dođu "njega da linčuju".  

"Drznuo sam se da kažem nemojte te ljude da linčujete, dođite da ličujete mene  Ja sam rekao dođite vi mene da tučete, vriskali su, kreštali su.. Došlo je njih petorica, 500 kila žive vage, ali nisu mogli da me linčuju", rekao je Vučić i dodao da nije znao za njihove skrivene telefone.   

On se izvinio građanima Srbije zato što je predstavnike Narodne stranke nazvao devojčicama i dodao da toga dana nije branio ni sebe ni svoje saradnike, već svaku kuću i svakog čoveka u Srbiji. 

"Sišao sam i rekao sam 'Linčujte mene devojčice'. Izvinjavam se narodu zbog jedne reči koju sam izgovorio, kao i onoga što sam govorio o nedostatku oralne higijene kod jednog od prisutnih... Ostalo mi sa ulice...", rekao je Vučić, koji je naveo da njegovi roditelji nisu imali mogućnosti da ga školuju na Jejlu i Kembrižu, ali da je bez obzira na to marljivo studirao, kako i da je, takođe, odrastao na ulici. 

U video prilogu pogledajte razgovor sa Jeremićem: 

Euronews TV

Komentari (0)

Srbija