Politika

Petković: Kurti spremio pakao za Srbe na KiM od 1. novembra

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

19:16

Petković: Kurti spremio pakao za Srbe na KiM od 1. novembra
Petković: Kurti spremio pakao za Srbe na KiM od 1. novembra - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković tvrdi da je predsednik privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti spremio pakao za Srbe od 1. novembra i konstatuje da on i "njegov posilni" Besnik Bisljimi o eskalaciji krize na severu sanjaju mesecima, ali da svojim lažima nisu uspeli nikoga da zavaraju.

Može vuk sto puta da se presvuče u jagnjeću kožu, nikoga neće ubediti da je ćud promenio, primećuje Petković.

Dodaje da je čitavoj međunarodnoj javnosti dobro poznato da je Kurti spremio pakao za Srbe na Kosovu i Metohiji od 1. novembra, pod punom svešću i odgovornošću o konsekvencama takvog postupanja po čitav region Zapadnog Balkana.

"Ali, koliko god Kurti sanja da će pokoriti srpski narod, neka dobro zna da se to nikada neće desiti i da će Beograd uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji", tvrdi Petković.

Tvrdi i da su Kurti i Bisljimi za svoje militantne snove našli plodno tlo u neznatnom delu srpske javnosti "koja je laka da nekritički poveruje u laži koje svakodnevno servira Priština".

Konstatuje da je svaka vrsta tenzija i krize na Kosovu i Metohiji izbegnuta jedino zahvaljujući odmerenom i odgovornom postupanju srpskog naroda u pokrajini i predsednika Vičića.

"Zato i nema te podmetačine koju će Kurti i Bisljimi pokušati da sprovedu u delo i zavaraju bilo koga da su spremni na kompromis, jer sve što rade, rade s dugoročnim ciljem proterivanja srpskog naroda iz pokrajine. To im Beograd nikada neće dozvoliti", tvrdi Petković.

Komentari (0)

Srbija