Politika

Španska ambasada nije odobrila kosovskim bokserima vize za učešće na Svetskom prvenstvu

Komentari

Autor: Fonet

11/11/2022

-

20:48

Španska ambasada nije odobrila kosovskim bokserima vize za učešće na Svetskom prvenstvu
Unsplash - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Bokserski savez Kosova saopštio je da kosovski bokseri nisu dobili vize za učešće na Svetskom prvenstvu koje se održava u Španiji od 13. do 17. novembra, prenosi Albanijan post.

Kosovski tim se prijavio za učešće na šampionatu i podneo je zahtev za vize za boksere Tauljanta Jakupija, Donata Sijlu i trenera Besima Brahimija, kao i međunarodnog sudiju Ljatifa Demolija, ali su dobili negativan odgovor iz španske ambasade u Skoplju.

Savez je saopštio da je od Svetske bokserske federacije zatražio objašnjenje zbog neodobravanja viza za kosovske sportiste.

Savez Kosova naveo je da je odluka španske ambasade neprihvatljiva i da politika ne bi trebalo da spreči sportiste da se takmiče, prenosi Kosovo onlajn.

Španija je, inače, jedna od pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova, uz Grčku, Kipar, Rumuniju i Slovačku.

Bokserskoj reprezentaciji Kosova u oktobru prošle godine nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju, na putu ka Beogradu gde je trebalo da učestvuju na Svetskom prvenstvu u boksu. Oni su dva puta vraćeni zbog toga što su na sebi imali kosovska obeležja. Jednom su vraćeni sa aerodroma u Beogradu gde su doputovali iz Ciriha, a drugi put sa prelaza Končulj.

Komentari (0)

Srbija