Politika

Deo opozicije traži dve vanredne sednice Skupštine grada Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2022

-

13:21

Deo opozicije traži dve vanredne sednice Skupštine grada Beograda
Deo opozicije traži dve vanredne sednice Skupštine grada Beograda - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici dela opozicije u Skupštini grada Beograda predali su danas predsedniku gradskog parlamenta Nikoli Nikodijeviću inicijativu za sazivanje dve vandredne sednice, jedne na kojoj bi se raspravljalo o smeni gradonačelnika Aleksandra Šapića i druge o aktuelnim problemima Beograda.

Šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" u Skupštini grada Mila Popović rekla je novinarima da je inicijativu potpisalo svih 39 odbornika Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, Sindikata sloga, koalicije "Moramo", Narodne stranke i Demokratske stranke.

Ponovila je da je razlog za smenu Šapića to što je, kaže, počeo da gradi svoj objekat na Novom Beogradu bez odgovarajuće dozvole, a zatim se, tvrdi, oglušio o odluke građevisnske inspekcije da prestane sa radovima, pa nelegalno legalizovao objekat.

Ona je navela i da će sednica Skupštine grada na kojoj će se raspravljati o smeni Šapića biti prilika da se vidi ko je "istinska opozicija", dodajući da se inicijativi nisu odazvali Nova demokratska stranka Srbije, Zavetnici i Dveri.

Na pitanje da li očekuje podršku drugih stranaka za svoju inicijativu, odgovorila je da će se to videti tek na sednici.

Šef odborničke grupe "Moramo" Dobrica Veselinović rekao je da je druga vandredna sednica Skupštine grada zatražena da bi se na njoj raspravljalo o tri, kaže, goruće teme u Beogradu - zagađenje vazduha, stambena i energetska kriza.

Popović je dodala da je predsednik Skupštine Nikola Nikodijević obavezan da u roku od pet dana zakaže vandrednu sednicu, koja mora da se održi u roku od 15 dana od prijema inicijative.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija