Društvo

Skupština grada usvojila Plan detaljne regulacije za područja nekoliko gradskih opština

Komentari

Autor: Fonet

25/10/2022

-

20:57

Skupština grada usvojila Plan detaljne regulacije za područja nekoliko gradskih opština
Skupština grada usvojila Plan detaljne regulacije za područja nekoliko gradskih opština - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Skupština grada usvojila je  Plan detaljne regulacije područja između Ulica Jurija Gagarina i Zemunske (IMT), izmene i dopune Plana detaljne regulacije prostorne celine između ulica Gospodara Vučića, Grčića Milenka i Ustaničke na opštini Voždovac, kao i za blok između Ulice Rada Končara, Banjalučke, Todora Dukina i Vojvode Prijezde.

Takođe su donete i odluke o izradi Plana detaljne regulacije bloka između Skadarske, Petra Kočića, Žarka Miladinovića i Tošinog bunara, dela Višnjičke banje između ulica Despotovačke, Darinke Jevrić, Draginje Adamović i Nedeljka Košanina, saopštio je Beoinfo.

Gradski odbornici usvojili su i odluku o izradi prostora između ulica Aleksandra Bugarskog, Lazara Trifunovića i spoljne magistralne tangente (CMT), područja između ulica Patrijarha Dimitrija, Miška Kranjca, Borske i naselja Miljakovac, kao i izmena i dopuna Plana detaljne regulacije područja između ulica Pančine, Svetog Nikole, Trnavske, istočne katastarske parcele i Ulice Veljka Dugoševića.

"Kada govorimo o Planu detaljne regulacije područja između Ulica Jurija Gagarina i Zemunske, mislimo na kompleks uz nekadašnju fabrku IMT. Taj deo grada se u poslednjih desetak godina razvijao bez Plana detaljne regualcije, pa smo došli u situaciju da je njegova izrada neophodna kako bi se preostali broj parcela". rekao je na sednici Skupštine grada glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

"Kada je reč o Planu detaljne regulacije bloka između Skadarske, Petra Kočića, Žarka Miladinovića i Tošinog bunara u opštini Zemun, radi se o korekciji saobraćajnog rešenja. Naime, u tom delu grada imamo veoma intenzivan saobraćaj, a nedovoljno razvijenu saobraćajnu mrežu", rekao je još Stojčić.

Govoreći o Planovima detaljne regulacije dela Višnjičke banje i dela opštine Zvezdara, on je rekao da su ove dve zone na dnevnom redu jer nisu regulisane, a da bi se bilo šta gradilo u njima zakonski je potrebna izrada takvog plana.

"Plan detaljne regulacije područja između ulica Patrijarha Dimitrija, Miška Kranjca, Borske i naselja Miljakovac odnosi se na nekadašnji kompleks Industrije motora Rakovica. Novi vlasnici imaju ideju da na tom mestu naprave novi 'centar' opštine Rakovica, ali je moguće na tom prostoru, osim komercijalnih sadržaja, izgraditi i određene javne sadržaje", dodao je Stojčić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija