Politika

Altun: Direktori Ruske spoljne obaveštajne službe i CIA se sastali u Ankari

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2022

-

22:40

Altun: Direktori Ruske spoljne obaveštajne službe i CIA se sastali u Ankari
Altun: Direktori Ruske spoljne obaveštajne službe i CIA se sastali u Ankari - Copyright Tanjug/AP/Graeme Jennings, Alexei Nikolsky

veličina teksta

Aa Aa

Fahretin Altun, šef za medije i komunikacije u turskom predsedništvu, potvrdio je da su direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin i direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns održali danas sastanak u Ankari.

"Potvrđujemo sastanak direktora ruskih i američkih obaveštajnih službi u Turskoj, koji je organizovala Nacionalna obaveštajna organizacija", rekao je on za NTV, preneo je TASS.

Razgovarano je o pretnjama međunarodnoj bezbednosti, uključujući i one vezane za moguću upotrebu nuklearnog oružja, dodao je on.

Prema rečima turskog zvaničnika, Ankara, zahvaljujući čijim posredničkim naporima je ranije održan sastanak ministara spoljnih poslova Ukrajine i Rusije i zaključen dogovor o žitu, nastaviće pregovore sa svim stranama za postizanje mira.

Da je došlo do rusko-američkih konsultacija u Ankari ranije je za TASS potvrdio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ti pregovori su se desili. To je predložila američka strana", rekao je on, ne precizirajući predmet razgovora.

Turski mediji su ranije izvestili da je sastanak direktora Ruske spoljne obaveštajne službe i CIA održan u sedištu Nacionalne obaveštajne organizacije Turske.

Komentari (0)

Srbija