Politika

Glavni tužilac Specijalizovanih veća za Kosovo podneo ostavku, ubuduće će nadgledati istrage protiv Trampa

Komentari

Autor: FoNet

18/11/2022

-

23:00

Glavni tužilac Specijalizovanih veća za Kosovo podneo ostavku, ubuduće će nadgledati istrage protiv Trampa
Glavni tužilac Specijalizovanih veća za Kosovo podneo ostavku, ubuduće će nadgledati istrage protiv Trampa - Copyright Tanjug/AP/Jerry Lampen

veličina teksta

Aa Aa

Glavni tužilac Specijalizovanih veća za zločine na Kosovu Džek Smit podneo je ostavku, saopštilo je američko Ministarstvo pravde, stavljajući u prvi plan vest o njegovom imenovanju na mesto specijalnog tužioca za nadgledanje dve krivične istrage u Americi, preneo je Kossev.

iz Specijalizovanih veća za sada nema potvrde te informacije. Američki državni tužilac Merik Garland imenovao je danas Smita za specijalnog tužioca koji će nadgledati dve krivične istrage koje su u toku.

Prva se odnosi na istrage u okrugu Kolumbija o tome da li se neko lice ili entitet nezakonito mešao u prenos vlasti nakon predsedničkih izbora u SAD 2020. ili overavanje rezultata glasanja 2021, a drugi je istraga koja uključuje poverljive dokumente i druge predsedničke evidencije i njeno moguće ometanje, navodi se u saopštenju.

Televizija CNN prenosi da su u pitanju istrage protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa. Sud u Hagu tu vest još nije potvrdio i na njegovom zvaničnom sajtu, u odeljku „glavni tužilac“, i dalje stoje ime, fotografija i biografija Smita.

Smit je na mesto glavnog tužioca došao u maju 2018, kada je zamenio Dejvida Švendimena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija