Politika

Tamara Vučić: EXPO 2027 sjajna platforma za promociju Srbije i privlačenje turista

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2022

-

07:55

Tamara Vučić: EXPO 2027 sjajna platforma za promociju Srbije i privlačenje turista
Tamara Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Specijalizovana međunarodna izložba EXPO 2027 je sjajna platforma za promociju zemlje i naroda i dobar je način da se privuku i turisti i ljudi koji su zainteresovani, ne samo za samu izložbu nego i mnogo šire, rekla je sinoć supruga predsednika Srbije Tamara Vučić povodom kandidature Beograda za tu manifestaciju.

"Nadam se da imamo ozbiljne šanse da u junu sledeće godine, kada bude proglašenje, budemo proglašeni upravo mi", rekla je Tamara Vučić za Tanjug, na svečanom koktelu priređenom povodom ovog događaja, na kome je zajedno sa  premijerkom Srbije Anom Brnabić bila domaćin.

Prema njenim rečima, Beograd i cela Srbija imaju mnogo toga da pokažu i ponude, a naša zemlja je na daleko poznata po gostoprimstvu.

"Daleko je poznato naše gostoprimstvo i mislim da bi od toga trebalo da napravimo neku vrstu brenda, a nema sumnje da je EXPO dobra prilika za tako nešto", kazala je Tamara Vučić i podsetila da ovako velika izložba u regionu jugoistočne Evrope nije održana od 1991. godine. 

Govoreći o ostalim zemljama koje su se kandidovale za EXPO2027, Vučić je rekla da konkurenciju nikada ne treba omalovažavati i nipodaštavati, već je uvek treba shvatiti ozbiljno. Jer, kako kaže, nema sumnje da i ostale zemlje kandidati nastupaju ozbiljno i odgovorno, ali to radi i Srbija.

Srbija se juče u Parizu, na 171. Međunarodnoj konferenciji,  predstavila povodom kandidature Beograda za EXPO 2027 sa temom "Igraj za čovečanstvo-sport i muzika za sve".

Komentari (0)

Srbija