Politika

Ravna Gora: Obeleženo 80 godina od podizanja ustanka

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2021

-

13:05

Ravna Gora: Obeleženo 80 godina od podizanja ustanka
Ravna Gora: Obeleženo 80 godina od podizanja ustanka - Copyright EPA/ SASA STANKOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija Nacionalno-demokratska alternativa (NADA) koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i još 19 pokreta, stranaka, udruženja i grupa građana, obeležila je 80. godišnjicu od podizanja ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu na Ravnoj gori.


"Pre tačno 80 godina je general Mihailović prvi u okupiranoj Evropi pokrenuo pokret otpora protiv nacista i mi Srbi treba da se ponosimo time, kao i činjenicom da smo imali dva antifašistička pokreta, ravnogorski i partizanski", izjavio je potpredsednik DSS, Predrag Marsenić.

Potpredsednik POKS, Vojislav Mihailović, unuk Draže Mihailovića, ocenio je da je sazrelo vreme za nacionalno pomirenje među Srbima, "ali pre toga neophodno je da istina oslobođena od bilo kakvih ideoloških stega ugleda svetlost dana i da se nađe u udžbenicima i u javnoj debati", navodi se u saopštenju Informativne službe POKS.

Predsednik POKS Žika Gojković rekao je da Srbe danas hoće da izjednače sa Hrvatima, ali niko ne može da se seti nijednog Srbina koji se rame uz rame sa Nemcima borio na istočnom frontu ili bilo gde.
 

Komentari (0)

Srbija