Politika

Srpsla lista pružila podršku Vučiću "za svaku izgovorenu reč", Petković: EU dobila odgovor predsednika kakav zaslužuje

Komentari

Autor: Tanjug/FoNet

01/12/2022

-

20:43

Srpsla lista pružila podršku Vučiću "za svaku izgovorenu reč", Petković: EU dobila odgovor predsednika kakav zaslužuje
Srpsla lista pružila podršku Vučiću "za svaku izgovorenu reč", Petković: EU dobila odgovor predsednika kakav zaslužuje - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista saopštila je da pruža punu podršku i podržava svaku izgovorenu reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako su naveli, "na najbolji način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema našem narodu na Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji". Ocena direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića je da je EU od Vučića dobila odgovor kakav zaslužuje.

U saopštenju Srpske liste navodi se da "oni kojima su puna usta vladavine prava i poštovanja zakona danas su pokazali najveći mogući stepen licemerja i nespremnosti da stvari nazovu pravim imenom, samo zato što diktator i ekstremista Aljbin Kurti krši prava srpskog naroda".

Dodaje se da svojim ćutanjem evropski lideri "nastavljaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda", a da su od danas i "direktni saučesnici u nastojanju Kurtija da obespravi i protera Srbe sa svojih vekovnih ognjišta".

"Srpski narod pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za istinu, pravdu i bolji život građana Srbije i u toj borbi predsedniče imate punu podršku Srba sa Kosova i Metohije, jer odavde nema nazad", stoji u saopštenju.

Nakon izjave Vučića oglasio se i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je naveo da je najsramnija izjava Evropske unije do sada, a povodom imenovanja Nenada Rašića, dobila odgovor predsednika Aleksandra Vučića kakav zaslužuje.

"Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Nјihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena", naveo je Petković na Tviteru.

On je dodao da niko neće moći da protera naš narod sa KiM.

Ranije večeras, predsednik Vučić je izjavio da odluka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.

Komentari (0)

Srbija