Politika

Nikola Nikodijević ponovo izabran za prvog čoveka SPS Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2022

-

20:19

Nikola Nikodijević ponovo izabran za prvog čoveka SPS Beograda
Nikola Nikodijević - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije (SPS) Beograda Nikola Nikodijević danas je ponovo izabran na tu funkciju na XI izbornoj konferenciji Gradske organizacije SPS, a podršku mu je pružio i predsednik te stranke Ivica Dačić.

Izborna skupština izabrala je i novi saziv gradskog odbora SPS Beograda, a novi gradski odbor, koji broji 110 članova, jednoglasno je dao podršku Ivici Dačiću za ponovni izbor za predsednika te stranke uoči održavanja Kongresa SPS 17.decembra.

Obraćujući se delegatima na izbornoj skupštini, Dačić je rekao da gradska organizacija treba da bude nosilac svih političkih aktivnosti i glavno političko oružje u narednom periodu.

"Pred nama je ključni period i dajem podršku Nikodijeviću da napravi tim koji će da ostvari što bolji rezultat na gradskim izborima", rekao je Dačić.

On je dodao da ne zna da li će uopšte biti beogradskih izbora, te da on misli da ne treba da ih bude jer u gradskoj skupštini postoji stabilna većina, sada još i veća nego što je bila posle izbora.

"Moje je mišljenje je da su izbori dobri, bili bi i u Vatikanu", poručio je lider SPS.

On je takođe rekao da je i protiv vanrednih parlamentarnih izbora, jer, kako je rekao, mora da se zna koliko traje mandat poslanika u skupštini. Uprkos tome, Dačić je okupljenima poručio da SPS mora da se spremi za izbore.

"To znači da svako mora da da najviše što može. Ne može nam pomoći propaganda ako nemate politiku, a pokazalo se da imamo i na izborima jer smo imali jasnu poruku. Nismo dobili toliko glasova na izborima zbog Rusije, jer to pričamo 100 godina. Poruka je bila jasna –"Vučić predsednik, Dačić premijer", i to je naš cilj", istakao je Dačić.

Govereći o koalicijama u kojima je ta stranka, Dačić je rekao da su u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, da je njihovo jedinstvo mnogo puta potvrđeno i da će ono trajati i u budućnost.

"Imali smo koaliciju sa Zelenima i oni treba da se razvijaju. SPS je imao prvog ministra za zaštitu životne sredine, ta ideja je u osnovi našeg programa i mi od te ideje nećemo odustati", poručio je Dačić.

Komentarišući koaliciju sa Srpskom naprednom strankom(SNS), Dačić je rekao da je za 10 godina zajedničke saradnje ostvareno mnogo toga dobrog za Srbiju. Kako je rekao, zemlja je ostvarila povoljniji međunarodni položaj, postali smo predvidiv partner, a kako je rekao, i u teškim uslovima kada su velike sile naklonjene Prištini imamo njihovu konstataciju da je Beograd konstruktivan partner.

"Uspeli smo da promenimo sliku da pitanje Kosova nije rešeno. Kosovo je bilo priznato od 110 država, a u međuvremenu, povlačanjem priznanja, Priština sada može da računa na 83 glasa u UN", istakao je Dačić.

On je poručio da je Srbiji, u ovim teškim vremenima potrebno jedinstvo i politička stabilnost.

"Mi smo spremni da budemo čelični deo tog jedinstva, jer bez jedinstvene i stabilne Srbije nema ni Srbije", naglasio je Dačić.

On je okupljenima delegatima rekao da nije tačno da ta stranka ove godine slavi 32 godine postojanja već da ona baštini tradiciju i vuče kontinuitet koji je počeo 1903. osnivanjem Srpske socijaldemokratske stranke, pa zatim Komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunista Jugoslavije.

"Tako da sledeće godine slavimo 120 godina postojanja", rekao je lider SPS.

On smatra da dok god u svetu postoji nepravda, nejednakost, dvostruki standardi, dok ne budu iste šanse za sve postojaće i komunička, socijalistička i socijaldemokratska ideja. Zato je bitno, poručio je okupljenima, da zadržimo kontinuitet naših ideja.

"Naša budućnost je u ujedinjavanju svih socijalističkih, socijaldemokratskih i komunističkih snaga. Bez sujete, mislim da svi zajedno treba da nastupamo u budućnosti. A Srbija je iznad svih nas, i to su dve stvari za koje se zalažemo Srbije i socijalizam", naglasio je predsednik SPS. On je zaključio da danas u svetu ne postoji ni socijalizam ni kapitalizam, već novi, moderni socijalizam za koji se SPS zalaže.

Komentari (0)

Srbija