Politika

Dačić: Cinično što predstavnici međunarodne zajednice postavljaju pitanje barikada kao glavno

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2022

-

23:19

Dačić: Cinično što predstavnici međunarodne zajednice postavljaju pitanje barikada kao glavno
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je večeras da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najveća pretnja miru i bilo kakvim dogovorima, dodajući da je cinično ponašanje predstavnika međunarodne zajednice koja kao glavno pitanje postavlja pitanje barikada.

Dačić je na TV Pink naveo da su barikade politička borba Srba sa Kosova i Metohije protiv Kurtijevog terora i za poštovanje Briselskog sporazuma.

"Srbi reaguju na nepoštovanje svega onoga što je do sada potpisano.To je politička borba koju srpski narod vodi, a sada imate pretnje da će to neko silom skloniti. Mislim da predstavnici srpskog naroda odgovorno prilaze svemu ovome, nema incidenata, a to je važno da ne bismo dali nekome povod da opet kažu Srbi su krivi", kazao je Dačić.

Dodaje da je veoma cinično to što predstavnici međunarodne zajednice ovih nedelja, meseci, a pogotovu poslednjih dana, postavljaju kao centralno pitanje pitanje barikada i to u situaciji kada Priština zabranjuje glasanje na referendumu, izborima, šalje svoje specijalne jedinice na sever KiM, odnosno rade sve što je suprotno Briselskom sporazumu.

"U trenucima kada imate ovaj pokušaj sa registarskim tablicama, ubacivanje nekih njihovih Srba u razne organe u Prištini, kada se ruše ljudska prava Srbima, kada im se umesto da im se garantuje ugrožava bezbednost, imate ironiju i cinizam da neko postavlja pitanje barikada kao glavno", navodi šef srpske diplomatije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija