Politika

Brnabić sa Fajon: Politički dijalog i bilateralna saradnja Srbije i Slovenije tradicionalno dobri

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2022

-

22:15

Brnabić sa Fajon: Politički dijalog i bilateralna saradnja Srbije i Slovenije tradicionalno dobri
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa potpredsednicom Vlade i ministarkom spoljnih poslova Slovenije Tanjom Fajon, da su politički dijalog i bilateralna saradnja dve države tradicionalno dobri i da postoji stalna težnja obe strane za unapređenjem postojećih odnosa.

Kada su u pitanju evropske integracije, premijerka Brnabić je naglasila da Srbija izuzetno ceni stav Slovenije, koja zagovara agendu proširenja Evropske unije, pre svega na region Zapadnog Balkana. Ona je zahvalila na kontinuiranoj podršci koju ova zemlja pruža Srbiji na evropskom putu.

Srbija će, kako je istakla premijerka, nastaviti reforme u oblasti vladavine prava, koje su važne za našu državu i građane i dalji privredni razvoj, saopšteno je iz Vlade.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Brnabić je ocenila da je Slovenija značajan investitor na srpskom tržištu, dodajući da kompanije iz ove zemlje zapošljavaju veliki broj ljudi u Srbiji, i naglasila da očekuje da će taj broj u budućnosti nastaviti da raste.

Šefica slovenačke diplomatije istakla je da je rast investicija pozitivno ocenjen i da Slovenija nastoji da privuče više srpskih kompanija na svoje tržište.

Ona je navela da je Slovenija zainteresovana i za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja, koji bi umnogome olakšao saradnju dve države.

Kada je u pitanju situacija na Kosovu i Metohiji, Fajon je navela da je Slovenija saglasna sa neophodnošću potpune implementacije Briselskog sporazuma i da podržava nastavak dijaloga pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Komentari (0)

Srbija