Politika

Bulatović: SSP sam napustio zbog Marinike Tepić, Đilas: Neistine o stranci u kojoj je bio potpredsednik

Komentari

Autor: Tanjug, FoNet

27/12/2022

-

16:33

Bulatović: SSP sam napustio zbog Marinike Tepić, Đilas: Neistine o stranci u kojoj je bio potpredsednik
Bulatović: SSP sam napustio zbog Marinike Tepić, Đilas: Neistine o stranci u kojoj je bio potpredsednik - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Donedavni potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović izjavio je da je tu stranku napustio zbog Marinike Tepić za koju tvrdi da radi za Srpsku naprednu stranku i da je njen lobista i dodao da će ubuduće nastaviti da bude samostalni poslanik.

Bulatović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, u Ulici kralja Milana, rekao da je u Stranku slobode i pravde ušao "sa mnogo entuzijazma i vere" da se sistem promeni, opozicija ujedini i da građanima bude bolje, ali kaže da je Tepić na sve načine pokušavala da ospori ono za šta se borio u toj priči.

"Marinika Tepić i ja smo imali nesuglasice nekoliko godina. Borio sam se unutar stranke da tu stvar promenimo, ali je ona dezavuisala čitavu stvar. Mnogi dobri i pošteni ljudi su otišli u poslednje vreme iz te stranke. Cilj Marinike Tepić je da potpuno uništi ljude koji su srcem u Stranci slobode i pravde, koji se istinski bore za ovu zemlju. Jednog po jednog je odvajala iz stranke, uništavala jedan po jedan odbor, nesumnjivo pokušavajući da razori tu političku partiju", rekao je Bulatović.

On je najavio pokretanje "političke inicijative" zajedno sa drugim funkcionerima koji su odlučili da napuste Stranku slobode i pravde, te istakao da će se uskoro znati kakva će to inicijativa biti i kako će se zvati.

"Idemo u novu borbu - za selo, poljoprivredu, za jaku, demokratsku Srbiju. Mi volimo Srbiju, nećemo da budemo opozicija Srbiji. Krećemo u novu priču, nećemo sarađivati sa lažnim opozicionarima", poručio je Bulatović.

On je dodao da je već imao razgovore sa svim "iskrenim opozicionarima". Na pitanje da li planira da sarađuje sa Strankom slobode i pravde, Bulatović je rekao da neće biti problema za saradnju ako ta stranka prekine "mešetarenje sa Tepić koja lobira i ako se u budućnosti pokaze kao prava opoziciona partija".

Đilas: Neistine Dejana Bulatovića

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je danas da su izjave doskorašnjeg člana stranke Dejana Bulatovića i napadi na potpredsednicu SSP Mariniku Tepić identični napadima kojima je ona izložena od Srpske napredne stranke (SNS) i naglasio da se radi o neistinama.

"Navoditi iste "argumente" koje koristi naprednjačka propagandna mašinerija, a u isto vreme optužiti Mariniku Tepić i SSP za saradnju sa SNS je vrhunac besmisla", ocenio je Đilas u pisanoj izjavi.

"Tepić već godinama vodi beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, zbog čega je meta režimskih napada zbog kojih je morala da napusti svoj rodni grad. Poslanici SNS je u Skupštini Srbije nazivaju Belivukovim portparolom i optužuju da je za sopstveni narod rekla da je genocidan", predočio je Đilas.

Dokazi koje je hrabro iznosila u javnost su, po Đilasovoj oceni, doveli do toga da se neke od najvećih afera u poslednjoj deceniji, poput proizvodnje droge u Jovanjici, šverca oružija i uništavanje namenske industrije, kao i neovlašćenog trošenja para Telekoma, nađu i u dokumentima Evropske unije.

Đilas ukazuje i da je, upravo zahvaljujući i angažmanu SSP i posebno Marinike Tepić, povučen predlog Zakona o unutrašnjim poslovima.

"Žao nam je što Dejan Bulatović iznosi neistine o stranci u kojoj je do juče bio potpredsednik, kao i o Mariniki Tepić, jednoj od najvećih boraca za slobodnu Srbiju. Samo on zna šta je pravi razlog za kreiranje napada koji podsećaju na napade režima ili službi", predočio je lider SSP.

Đilas je poručio da će SSP i Marinika Tepić nastaviti borbu za bolju i pravedniju Srbiju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija