Politika

KFOR saopštio da sprovodi operaciju radi uklanjanja vozila sa puta na severu Kosova

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Kosovo online

03/01/2023

-

11:37

KFOR saopštio da sprovodi operaciju radi uklanjanja vozila sa puta na severu Kosova
KFOR saopštio da sprovodi operaciju radi uklanjanja vozila sa puta na severu Kosova - Copyright Maja Fićović

veličina teksta

Aa Aa

Misija KFOR-a je saopštila da sprovodi inženjerske operacije na severu Kosova uklanjenjem vozila koja se nalaze na putevima kako bi se omogućila sloboda kretanja.

"Misija KFOR sprovodi inženjerske operacije na severu Kosova da ukloni neka vozila blokirana na putu i vrati slobodu kretanja u skladu sa svojim mandatom UN", naveli su iz Misije KFOR na Tviteru.

Podsetimo, pre nekoliko dana izgorele su kabine dva kamiona na barikadi u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od mesta Dudin krš, na mostu preko kojeg se se iz grada ide prema magistralnom putu prema Prištini. S obzirom na okolnosti, ova vozila nisu bila uklonjena na dan kada i ostale barikade.

Uklanjanje barikada započelo je u četvrtak nakon 19 dana koliko su Srbi protestovali. Kosovski Srbi su odlučili da će ukloniti barikade nakon što su, kako je rekao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ispunjena tri uslova: policajac Dejan Pantić, koji je bio uhapšen 10. decembra, iz zatvora je stigao svojoj kući; KFOR je saopštio da je KBS-u potrebna njihova saglasnost za odlazak na sever Kosova, a SAD i EU su iznele garancije da neće biti hapšenja i procesuiranja Srba zbog mirnih protesta i barikada na KiM.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija