Politika

Vučić se sastao sa mladićem koji je uhapšen na Gazimestanu, Nedeljković: "Želeo bih da pomognem srpskom narodu na KiM"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/12/2022

-

10:20

Vučić se sastao sa mladićem koji je uhapšen na Gazimestanu, Nedeljković: "Želeo bih da pomognem srpskom narodu na KiM"
Euronews/Slaven Dimitrić - Copyright Euronews/Slaven Dimitrić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu Nikolu Nedeljkovića koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini. Vučić se sastao sa Nedeljkovićem u Predsedništvu Srbije.

Na prijem kod Vučića, Nikola je došao zajedno sa roditeljima i sestrom, a prisustvovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Vučić se zahvalio Nedeljkoviću što je došao. "Pitao sam malopre Nikolu kako se držao, on je rekao - znao sam da nisam ništa uradio, čista i bistra glava", rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da se malo zna o samom slučaju i mnogo ljudi iz Srbije na Vidovdan, a  nekad i drugim danom, ode na Gazimestan.

"Vidi se da na snimku iče Srbija, zamislite strašnog greha, imao je majicu 'Nema predaje'", rekao je Vučić dodajući da su želeli da slome mladića samo zato što je Srbin.

Vučić je rekao Nedeljkoviću da je važno da ostane hladne i čiste glave.

"Nikola inače voli da se bavi tehnologijama, softverima na Višoj poslovnoj školi. Ti Nikola, pošto dolaziš iz čestite radničke porodice, razmisli hoćeš li da se baviš humanitarnim radom u Kancelariji za KiM, a istovremeno vredno studiraš ili radiš kod ministra Mihajla Jovanovića jer verujemo da neko ko ima tako rodoljubiv odnos može mnogo da pomogne", naveo je predsednik.

Euronews/Slaven Dimitrić

 

Nikola Nedeljković je rekao da ne želi mnogo da priča, ali da želi da iskoristi priliku da se zahvali svima.

"Državi Srbiji, vama predsedniče, Kancelariji za KiM i svima koji su bili uz moju porodicu i pružali podršku. Ne mrzim nikog kao što su me osudili, samo poštujem i volim svoju zemlju", naveo je on. 

Dodao je da bi bio najsrećniji kada bi mogao da pomogne svom narodu na Kosovu i Metohiji i da učestvuje u humanitarnoj pomoći. 

Mladić Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koga je na Vidovdan uhapsila kosovska policija na Gazimestanu, pušten je na slobodu pre dva dana.

Euronews/Slaven Dimitrić

 

Nedeljković je 6. septembra osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti", posle čega je dva meseca proveo u pritvoru.

Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću. 

Komentari (0)

Srbija