Politika

Vučić čestitao patrijarhu krsnu slavu, SPC uz rukovodstvo Srbije u očuvanju KiM

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2023

-

14:50

Vučić čestitao patrijarhu krsnu slavu, SPC uz rukovodstvo Srbije u očuvanju KiM
Vučić čestitao patrijarhu krsnu slavu, SPC uz rukovodstvo Srbije u očuvanju KiM - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas srpskog patrijarha Porfirija i u Patrijaršijskom dvoru učestvovao u molitvenom činu osvećenja slavskog kolača čestitajući patrijarhu njegovu krsnu slavu, Svetog Jovana.

Predsednik Srbije je patrijarha srpskog i prisutne arhijereje izvestio da tokom dana ima važne i veoma ozbiljne sastanke u vezi  sa Kosovom i Metohijom, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Instagram/buducnostsrbijeav

 

SPC će, kako se navodi, uvek podržavati rukovodstvo Republike Srvije u nastojanjima za očuvanje KiM kao neotuđivog dela Srbije, kao i za saživot u miru i međusobnom razumevanju u skladu sa međunarodnim pravom svih građana koji žive na Kosovu i Metohiji.

"Duhovni vođa pravoslavnih Srba i prisutni arhijereji su još jednom ponovili poznati, jasan i nedvosmislen stav  SPC da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama Republike Srbije ustavna obaveza i imperativ kako za Crkvu tako i za našu državu", saopštila je Informativna služba SPC.

U tom smislu patrijarh Porfirije i arhijereji su izrazili uverenje da rukovodstvo Republike Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uslovljavanja koja imaju za cilj uspostavljanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

 

Komentari (0)

Srbija