Politika

Gradonačelnik Kijeva Kličko pozvao Šapića u zvaničnu posetu glavnom gradu Ukrajine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2023

-

14:36

Gradonačelnik Kijeva Kličko pozvao Šapića u zvaničnu posetu glavnom gradu Ukrajine
Gradonačelnik Kijeva Kličko pozvao Šapića u zvaničnu posetu glavnom gradu Ukrajine - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom, koji mu je tom prilikom uručio pozivno pismo da poseti Kijev. Poziv je zvanično uputio gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, u duhu nastavka saradnje dva glavna grada.

"Grad Kijev, koji ima duge istorijske veze sa Gradom Beogradom, bazirane na potpisanom Protokolu o saradnji, uvek je spreman za nove zajedničke projekte i plodonosnu saradnju u okviru naših budućih aktivnosti. U tom smislu molim Vas da razmotrite mogućnost intenzivnijeg zajedničkog rada u oblasti razmene iskustava u upravljanju lokalnom samoupravom, ekonomiji, javnom prevozu, zaštiti životne sredine i jačanju veza među administracijama. Bila bi mi čast da posetite glavni grad Ukrajine kako bismo razmotrili načine razvoja saradnje koje bi dale nove načine rada za dobrobit oba grada", navodi se u pozivnom pismu.

Beoinfo

 

Beograd i Kijev već dve decenije imaju potpisan protokol o saradnji, a dve zemlje više od četrdeset potpisanih sporazuma u oblastima trgovine, ekonomske saradnje, poljoprivrede, saobraćaja. Na sastanku je ukazano na dobre odnose između Beograda i Kijeva, bazirane na pomenutom protokolu, koji su rezultirali razmenom iskustava u funkcionisanju i razvoju lokalnih samouprava, ekonomskoj saradnji i upravljanju komunalnim sistemima.

Razgovaralo se i o mogućnosti sprovođenja humanitarnih projekata za Ukrajince u Beogradu.

Komentari (0)

Srbija