Politika

Dačić: Autentična tumačenja nisu i neće biti na dnevnom redu

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2021

-

17:09

Dačić: Autentična tumačenja nisu i neće biti na dnevnom redu
Ivica Dačić - Copyright Tanjug AP/Federation council of the Federal assembly of the Russian Federation/Vladislav Tarasov

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da autentična tumačenja tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama, a o kojima je trebalo da raspravlja Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo nisu i neće biti na dnevnom redu parlamenta.

Dačić je rekao da su predlozi autentičnih tumačenja povučeni i da više nisu u proceduri.

"Mi se nalazimo u vanrednom zasedanju i nikakvih mogućnosti za dolazak i stavljanje neke tačke na dnevni red nema osim ukoliko nema zvaničnog predloga Vlade ili 84 poslanika tako da mi nismo ni razmatrali to pitanje pošto su objavljenje određene vesti da će biti na dnevnom redu", rekao je Dačić novinarima u parlamentu.

Da je predlog za autentično tumačenje ostao u proceduri, to bi moglo da se razmatra tek u nekom narednom periodu, pošto, kako je rekao, nema nikakvih nagoveštaja niti mogućnosti da dođe do razmatranja.

Preporuka za vas

Tužbe građana protiv banaka: Bura zbog predloga poslanika SNS za tumačenje tri zakona, Vučić tražio da ih povuku iz procedure
Advokati danas ipak ne rade, Cvejić: Loše je što je predsednik morao da interveniše
Advokati sutra obustavljaju rad zbog predloga za autentično tumačenje više zakona

Komentari (0)

Srbija