Politika

Ekonomske posledice neprihvatanja plana za Kosovo: Mogući korak unazad s kojim se ne valja kockati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/01/2023

-

21:51

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

"Bilo bi pitanje nedelje kada bi nam bio ukinut vizni režim, odnosno bezvizni režim koji imamo sa EU. Drugo što bi nam se dogodilo bilo bi da nema više investicija zatim povlačenje investicija iz Srbije". Ovim rečima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio na političke i ekonomske posledice koje bi država trpela, ako ne prihvati plan za Kosovo. Jedan deo opozicije sumnja da će zapadni ulagači tek tako spakovati kofere, dok drugi misle da ne treba olako shvatiti Vučićeve reči.

Kakve bi mogle da budu ekonomske posledice po Srbiju ako ne prihvati evropski plan za Kosovo, kojom brzinom investitori "pakuju kofere" i da li bi u tom slučaju situacija u kojoj bi se našla Srbija bila uporediva s onom u kojoj se našla Rusija nakon uvođenja sankcija EU, teme su kojima se bavila večerašnja emisija Euronews Centar. 

O ovom, ali i o tome kakav glas bije robu iz Srbije i da li ekonomska i politička dimenzija sadašnje situacija u kojoj je Srbija idu po istom koloseku za Euronews centar govore Jelena Žarković, profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu; Milan Parivodić, advokat i nekadašnji ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i Toplica Spasojević, privrednik.

Čitavu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

Komentari (1)

Južna pruga

31.01.2023 14:29

Od ovog Putina moramo se odreći zato što je on VEOMA loš za nas i našu Srbiju. On je taj koji nas iskoristi, slomi i drže u Ruske kandže. Zbog Rusije mi se unazadismo.

Srbija