Politika

Ranjen dvadesetogodišnji mladić Boban Đuzić iz sela u opštini Klokot sa dve ubodne rane u leđa

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

03/02/2023

-

16:44

Ranjen dvadesetogodišnji mladić Boban Đuzić iz sela u opštini Klokot sa dve ubodne rane u leđa
Tanjug/Kancelarija za KiM - Copyright Tanjug/Kancelarija za KiM

veličina teksta

Aa Aa

Boban Đuzić, dvadesetogodišnji mladić iz sela Mogila, u opštini Klokot, sa dve ubodne rane, ranjen je u blizini svoje kuće. On je van životne opasnosti i oseća se dobro, potvrdio je za Euronews SRbija direktor bolnice u Pasjanu, dr Zoran Perić.

"Posle pružene prve pomoći u ambulanti u selu Vrbovac, Đuzić je prebačen u našu bolnicu, gde su mu rane hirurški obrađene, izvršena kompletna dijagnostika. On je dobio odgovarajuću terapiju i sada mu je stanje stabilno. Sreća je, pa je pogođen u kosti, jer su rane prilično duboke“, rekao je dr Perić.

Brat ranjenog Đuzića, Dušan, rekao je da je njegov brat napadnut sa leđa i da ovo nije prvi put, ali nikada do sada nožem.

„Brat je šetao psa, kada su ga sa leđa napala dvojica Albaaca, dok je jedan prišao da ih razdvoji tek pošto su ga uboli nožem“, kaže Dušan.

Đuzića su ranila dvojica Albanaca koja su privedena u Tužilaštvo u Gnjilanu, a u Kosovskoj policiji za Euronews Srbija tvrde da nije u pitanju međuetnički sukob već narušeni komšijski odnosi.

Ranjavanje mladića komentarisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije. On je rekao da je reč o novom napadu na Srbe na Kosovu i da se plaši da će zapadni partneri da reaguju porukom "da se obe strane umire".

Predsednik je rekao da mora da se traži mir zbog Srba na Kosovu i Metohiji i istakao da neretko njima otežavamo onim što radimo.

"Jer ne brinemo za njih već brnemo o svojim političkim poenima ovde", rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

Tanjug/Kancelarija za KiM

 

Napad na Đuzića direktna je posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena. Od početka godine svedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska deca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15)iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu. Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta.

Oglasila se i Srpska lista koja kaže da Kurtijev lov na Srbe ne prestaje.

"Samo pukom srećom Boban Đuzić nije životno ugrožen, ali je strah srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sve veći, jer ekstremisti ne staju sa napadima na sve što je srpsko", navodi Srpska lista i dodaje da Kurtijev lov na Srbe ne prestaje, a odgovornost za to, tvrdi, snose Kurti, njegovi sledbenici, ali i međunarodna zajednica koja ćutke prelazi preko ovih etnički motivisanih napada.

 

Komentari (0)

Srbija