Politika

Elektrosever: Netačne optužbe Bisljimija, ispunjavamo sve preuzete obaveze

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2023

-

20:06

Elektrosever: Netačne optužbe Bisljimija, ispunjavamo sve preuzete obaveze
Elektrosever: Netačne optužbe Bisljimija, ispunjavamo sve preuzete obaveze - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Elektrosever saopštila je da su netačne optužbe koje su danas na njen račun iznele vlasti u Prištini. 

Kada je reč o sprovođenju energetske Mape puta, čije je sprovođenje dogovoreno 21. juna u Briselu, kompanija Elektrosever ispunila je i ispunjava sve svoje preuzete obaveze, čiji je garantor i Evropska unija, navodi se u odgovoru kompanije na kritike zamenika predsednika vlade u Prištini Besnika Bisljimija. 

"Jedina istina je da vlasti u Prištini ne žele da Elektrosever dobije pravo na distributivne usluge iako je to dogovoreno u Briselu kroz energetsku Mapu puta i potvrđeno od strane Evropske energetske zajednice.  S tim u vezi, Elektrosever nije i ne može biti odgovoran s ozirom da još uvek čeka odgovor na zvanično obaveštenje koje je Elektrosever poslao početkom decembra meseca'', navodi se u saopštenju. 

Zbog toga se postavlja pitanje, kako dodaju, zbog čega je neko danas ponovo za svoje propuste napao kompaniju Elektrosever, ali i Brisel. 

''Uz svu želju da se poštuje Mapa puta, Elektrosever ne može da ispunjava obaveze druge strane, već samo svoje obaveze'', ističe se još u saopštenju.

Govoreći o sporazumu o energetici, Bisljimi je ranije danas rekao da je za njegovo nesprovođenje odgovorna srpska kompanija Elektrosever, kao i Evropska unija, tvrdeći da je vlada u Prištini ispunila sve tačke sporazuma. 

“Oni, Elektrosever, imaju otpor prema potpisivanju ugovora na osnovu usaglašene mape puta insistiraju na poštovanju još jednog sporazuma koji su navodno postigli sa KEDS-om u Istanbulu, a koji nema veze sa Briselskim sporazumima“, tvrdi Bislimi. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija