Politika

Putevi Srbije upozoravaju na sneg na pojedinim putevima i apeluju na oprez u vožnji

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2023

-

18:49

Putevi Srbije upozoravaju na sneg na pojedinim putevima i apeluju na oprez u vožnji
Putevi Srbije upozoravaju na sneg na pojedinim putevima i apeluju na oprez u vožnji - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

JP "Putevi Srbije" upozorilo je vozače da voze oprezno zbog snega, vlažnih kolovoza i pojave magle na pojedinim putevima.

Kako navodi JP "Putevi Srbije", snega do pet centimetara ima na putevima Divljaka - Ivanjica - Javor,  Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom, granični prelaz Strezimirovci, Vlasinsko Jezero - granični prelaz sa Bugarskom Ribarci, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, granični prelaz sa Crnom Gorom Jabuka - Prijepolje, Nova Varoš - Aljinovići, Jelova Gora - Užice i Prijepolje - Manastir Mileševa.

Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja. 

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja. 

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta održavanja: Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana i Odvraćenica - Preko Brdo.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Takođe, postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Iako na pojedinim graničnim prelazima ima snega, prilazi graničnim prelazima su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Takođe, JP Putevi Srbije apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija