Politika

Supruga uhapšenog Slađna Trajkovića: Zdravstveno stanje mu je pogoršano

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2023

-

14:21

Supruga uhapšenog Slađna Trajkovića: Zdravstveno stanje mu je pogoršano
Skup podrške Trajkoviću, 6. februar 2023. - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Zdravstveno stanje Slađana Trajkovića, uhapšenog u južnom delu Kosovske Mitrovice 15. decembra, pogoršano je, rekla je za Tanjug njegova supruga Suzana. 

"Osim dijabetisa i ciroze jetre, kao i vode u plućima, bolesti koje ima od ranije, Slađan već tri dana ima vispoku temperaturu. Lekove mu ne daju, već mu je neko od zatvorenika dao jedan palitreks", tvrdi Suzana Trajković.

Ona je rekla i da je sa mužem razgovarala juče telefonom, a u posetu može da ode tek u sredu. 

Za četvrtak je zakazano saslušanje prvog svedoka u slučaju Trajkovića koji je optužen za navodni ratni zločin u Vučitrnu 1999. godine. 

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević narednih dana podneće novi zahtev za posetu Slađanu Trajkoviću, rečeno je danas Tanjugu u Kancelariji za KiM.

"Biti iskorišćena sva pravna sredstva i preko advokata koga je angažovala Kancelarija da se Trajkoviću omogući poseta oficira za vezu i humaniji tretman", rečeno je u Kancelariji. 

Pavićević je, kako je istaknuto, od trenutka kada je Slađan Trajković pritvoren, u više navrata podnosio zahtev da mu se odobri poseta zatvoreniku kako bi se uverio u njegovo zdravstveno stanje i tretman koji ima, ali do danas nije dobio nikakav odgovor iz Prištine. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija